To je to što me zanima!

Hajduk riješio prvu prepreku: U Sofiju putuje s golom prednosti

Nogometaši Hajduka sezonu su otvorili pobjedom 1-0 protiv bugarskog Levskog u prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige. Strijelac je bio Futacs, a debitirali su Radošević i Lopez
Vidi originalni članak

Nije dobro krenulo ni za jedne ni za druge. Obje momčadi krenule su dosta rezervirano u susret i nisu htjele ništa riskirati. Hajduk je preuzeo posjed, ali nije mogao previše. Dosta prekida, dobrih intervencija u obrani i nismo gledali previše u prvih 20 minuta. Hajduk je u zadnjoj liniji krenuo sa Nižićem i novim pojačanjem Borjom Lopezom. Onda se dogodio prijelomni trenutak utakmice.

Pirgov je srušio Savvasa u šesnaestercu i Hajduk je zaradio penal. Loptu je uzeo Marko Futacs, zaletio se, poslao loptu u jednu, a golmana u drugu stranu za ludnicu u Dugopolju. Odlično prvo poluvrijeme odigrali su Nikola Vlašić i Ante Erceg. Valja spomenuti da je u obrani stoperski dvojac Nižić-Lopez bio prilično dobar, ali isto tako se mora reći da nije imao previše posla tijekom susreta.

U nastavku susreta gledali smo nešto ofanzivniji Levski, koji je probao nešto priprijetiti, ali nije bilo prave, stopostotne prilike. Otvaranje Levskog dozvolilo je i Hajduku da se otvori što je pogodovalo Nikoli Vlašiću. Sjajno je Hajdukova 'osmica' u nekoliko navrata nasamarila protivničke igrače i stvorila nekoliko prilika svojim suigračima, pretežito Futacsu.

Vlašić je na kraju mogao i zabiti, ali nije bilo sreće. Sjurio se u svojem klasičnom prodoru i nesebično htio proigrati Futacsa. No, jedan od igrača Levskog mu je blokirao dodavanje i lopta mu se odbila natrag u noge. Nikola je, zatim, nanizao trojicu nogometaša Levskog i pucao, ali lopta je za malo prošla pored lijeve stative gola Mitreva.

Susret je završio 1-0, no trener Joan Carrillo može biti zadovoljan. Ima tu mjesta za napredak, ali Hajduk je uspio neutralizirati Levski i nadigrati ga. Šteta što u Bugarsku na uzvrat za tjedan dana ne putuje s većom prednosti. Svejedno ne bi trebalo biti problema.

Idi na 24sata

Komentari 214

  • Exterminator 14.07.2017.

    Malo sam uspio zaviriti na ovu utakmicu , moram pohvaliti bile za borbenost i disciplinu u igri ...potez Vlašića u 80. min je najbolji potez utakmice, šteta što nije ušlo

  • dkmjnn 14.07.2017.

    Hajduk s ovakvom igrom nema šanse u Bugarskoj. Osijeku sve čestitke.

  • svi-smo-isti 14.07.2017.

    Hajduk rjesio prvu prepreku, zar se neigra uzvrat. Ovakvom igrom ce bit tesko sacuvat 1-0, i mislim da nisam gledo istu utakmicu kao novinari 24sata. Mozda je moj TV prenosio neku drugu sliku...

Komentiraj...
Vidi sve komentare