To je to što me zanima!

Lovrena naljutilo jedno pitanje te je otkrio: Salah mi je rekao da dolazi s hrvatskom zastavom

SP je kao dijete. Prvo, drugo, treće... uvijek si jako sretan. Velika mi je čast što sam ja to uspio. Da mi je to netko to rekao kad sam bio mali, ne bih mu vjerovao, kazao je Lovren
Vidi originalni članak

Prvog dana Svjetskog prvenstva u Kataru, a tri dana uoči prve utakmice 'vatrenih' pred novinare su izašli Ante Budimir i Dejan Lovren.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Lovrenov je ovo treći nastup na SP-u.

- To bih usporedio s djetetom, prvo, drugo, treće... Uvijek si jako sretan. Velika mi je čast što sam to uspio. Da mi je to netko to rekao kad sam bio mali, ne bih mu vjerovao. Prva utakmica je bila protiv Katara 2009., ne znam što to znači, je li to neki znak, vidjet ćemo... - kazao je stoper 'vatrenih'.

Konkurencija na stoperskoj poziciji?

- To je savršena pozicija za izbornika. Ima pet kvalitetnih stopera, svaki može igrati u prvih 11. Na njemu je odluka. Mi smo tu, borimo se, izbornik će odlučiti. Mislim da nikad do sad nismo imali ovoliku kvalitetu. Možemo biti sretni.

Lovren i dalje tvrdi ono što je prošle godine rekao o mladim igračima.

- Nisam promijenio mišljenje niti ću ga ikad promijeniti. Mladi moraju dati novu snagu, novu energiju i mislim da su je pokazali. Znaju se kakvi su standardi u reprezentaciji. To nije klub ili bilo što drugo. Ako mogu Modrić, Perišić i Vida uklizavati na treningu, mogu i oni. Željni su, rade i trebaju nastaviti tako.

Razlika u odnosu na SP u Rusiji?

- Bio sam mlađi. Velika je razlika. Tad sam došao nakon finala Lige prvaka. S negativnim emocijama, ali pun elana. Došao sam pun želje pokazati to s reprezentacijom. I dalje imam elan, želju i volju i smatram da svi dečki to imaju. Prednost je što sam iskusniji, znam što mi treba na treninzima i utakmicama. I dobro je i loše to što su prošle četiri godine. Dok je god to u meni, davat ću sve od sebe.

POČINJE SP Ceremonija otvaranja Svjetskog prvenstva u Kataru: Kad, gdje, tko će nastupati i gdje gledati?

Jeste li pitali prijatelja i bivšeg suigrača Salaha savjet za Maroko?

- Nisam Salaha pitao za savjet. Rekao je da će doći, da ćemo se vidjeti. Možda je sad prekasno, možda dođe nakon utakmice.

Imate li nešto potrebno da izjednačite uspjeh iz Rusije ili odete do kraja?

- Imamo sve što nam treba. Samo to trebamo pokazati na terenu. Sviđa mi se ova kombinacija iskusnih veterana i mladih lavova. Treba se puno toga poklopiti, svi biti u najboljoj formi... Kad imaš vjere u sebe i u momčad, sve je moguće. Ako smo prije četiri godine bili tako blizu, zašto ne bismo mogli ponoviti. Tako sam rekao i nakon finala Lige prvaka kad smo izgubili od Reala, pa smo je osvojili 2019. U nogometu sve je moguće.

Hoće li Salah biti ljubomoran?

- Sto posto. Ja bih također bio ljubomoran. Rekao je da će me podržati, ali tužan sam što se nije kvalificirao. Bio je jako blizu. Rekao je da će doći... s hrvatskom zastavom - kazao je uz smiješak, koji je ubrzo zamijenila 'mrka' faca.

Hoće li ovo biti oproštajno natjecanje za vas, s obzirom na to da ste i ovdje nekako u drugom planu?

- Nastavit ću dok god vi sumnjate u mene. Koliko god vi mene otpisivali, ja ću dodavati veći gas - rekao je Lovren nakon čega je pomalo ljutito izjurio iz konferencijske dvorane.

KAKAV PEH Benzema propušta Svjetsko: Moram misliti na dobrobit ekipe

Je li Dalić priopćio prvih 11 za Maroko?

- Ne znamo tko će igrati. Ja se spremam za svaku iduću utakmicu. Što će bit poslije, ne znam. Dinamično je. Utakmice su, čini mi se, svakih četiri dana, pa vidjet ćemo što izbornik izabere - kazao je Ante Budimir, kojemu će, s druge strane, ovo biti prvo veliko natjecanje s reprezentacijom.

U kakvoj ste formi?

- Osjećam se odlično. Drago mi je da sam ovdje s reprezentacijom. Počinje veliko natjecanje, prvo za mene, kao prvo dijete, što kaže Dejan. Što se tiče golova, kao napadač želiš i živiš za gol. To je neminovno. Što god da drugo kažem, ne bi bila istina. Prvi dio sezone statistički nije bio najidealniji, ali ne brine me previše. Dajem svoj maksimum i to je to. Ovo je turnir. Krećemo svi od nule. Fokus, trening i sve što dolazi.

Marokanci iz La Lige su...?

- Rekao bih da su kao ekipa jako opasni, jako talentirani. Bono je za mene u Top 5 golmana La Lige, En-Nesyri odličan. Jako su opasni... - uvjeravao je Budimir.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Jedan Prekodva 20.11.2022.

    Lovrena i Vlašića u prvu, ako želimo pobijediti ijednu utakmicu.

  • blackeder2022 20.11.2022.

    Nije ni on ni Vida kao ni Petković ići na Svijetsko prvenstvo.Totalni kikser,samo prića,uostalom u Liverpolu su ga zvali "lajavac".U Liverpolu nikad nije bio vođa obrane,već uvijek upitan i pod kritikama zbog glupih kikseva.

  • lily A 20.11.2022.

    Livren samo naprijed Sretno Hrvatska ⚽️

Komentiraj...
Vidi sve komentare