To je to što me zanima!

Liverpool srušio City golovima izvan 16m i došao na 5. mjesto

Fantastičnim golovima Jordana Hendersona i Philippea Coutinha Liverpool se na najbolji način oporavio od ispadanja iz Europske lige. Na Anfieldu je pao City 2-1
Vidi originalni članak

Liverpool je završio svoju europsku avanturu tragično ovaj četvrtak u Istanbulu, ali na domaćem kolosijeku ne staje. Niti drugoplasirani Manchester City nije mogao zaustaviti pobjedničku seriju momčadi Brendana Rodgersa. "Redsi" su slavili 2-1 uz eurogolove Jordana Hendersona i Philippea Coutinha.

Dejan Lovren treću utakmicu u nizu dobio je trenerovo povjerenje da krene od prve minute, unatoč salvi kritika na njegov račun nakon promašenog penala protiv Beşiktaşa. I ovaj put nije razočarao, odigrao je korektnih 90 minuta i potvrdio da je na tragu forme iz Southamptona zbog koje je i stigao među "redse".

Domaćini su poveli nakon samo desetak minuta igre. Zabio je Lallana i prije, ali mu je gol pomoćnik poništio zbog zaleđa. No mogao je samo uživati u kada je Jordan Henderson namjestio loptu na 20-ak metara iskosa i naciljao suprotni kut.

Manchester City tijekom utakmice je uputio jedan jedini udarac u okvir gola, i on je bio poguban po domaće. U 25. minuti Sergio Agüero podvalio je loptu Edinu Džeki koji zabija premijerligaški gol drugu utakmicu u nizu.

Ipak, "građani" nisu mogli protiv inspiriranog domaćeg sastava i dalekometnih projektila Liverpoola. Ako je prvi bio lijep, onda je drugi bio fantastičan. Philippe Coutinho opalio je parabolu s 25 metara koja je preletjela Harta i donijela pobjedu "redsima".

Zanimljivo je da do ove utakmice City nije primio niti jedan gol izvan šesnaesterca, a sad ih je dobio dva. "Redsi" su tako nastavili seriju od deset utakmica u nizu bez poraza, ovo im je bila osam pobjeda.

Na ljestvici se ovom pobjedom Liverpool bodovno izjednačio s četvrtoplasiranim Arsenalom, dok je City porazom dao šansu Chelseaju da odmakne na osam bodova prednosti.

Premiership, 27. kolo

Idi na 24sata

Komentari 193

  • acinhoo 02.03.2015.

    liverpool nije pogrijesio s lovrenom..njegove igre tek dolaze..nije ovo njegov maksimum

  • the.king 01.03.2015.

    ovo već dugo nije bilo...5najboljih/najvećih od 1-5 mjesta

  • Mrki Medo 01.03.2015.

    Marković dobio ocjenu 7 ,a Lovren 5 na eurosportu od nekog očito stručnog komentatora ( Paul Hassall). Ne shvaćam da li je on uopće gledao utakmicu? Britanski novinari su gori čak i od naših.

Komentiraj...
Vidi sve komentare