To je to što me zanima!

Hajduk srušio veliki Milan: Tri komada za finale Lige prvaka!

'Bili tići' su od prve minute bili bolji od kolega iz juniorskog uzrasta Milana, a sve su to okrunili s tri gola u drugom poluvremenu i izborili finale Lige prvaka koje će u ponedjeljak igrati protiv nizozemskog AZ Alkmaara
Vidi originalni članak

Juniori Hajduka plasirali su se u finale UEFA Lige prvaka mladih svladavši u polufinalu u Ženevi Milan s 3-1 (0-0),a golove su za Hajduk dali Jere Vrcić (51), Rokas Pukštas (61) i Šimun Hrgović (76), dok je za Talijane zabio Kevin Zeroli (83). Ranije je AZ Alkmaar izbacio lisabonski Sporting na penale 4-2 nakon što je u regularnom dijelu bilo 2-2 te će oni biti protivnici Hajduka u finalu koje se igra u ponedjeljak od 18 sati.

POGLEDAJTE VIDEO: PAŠALIĆ U SVLAČIONICI S HAJDUKOVCIMA

KOMENTAR Ta divna ženevska noć: Ljudi moji, pa je li to moguće? Momci, učinili ste nas sve ponosnima!

Juniori Hajduka napravili su najveći rezultat u juniorskoj kategoriji u povijesti hrvatskoga nogometa i još su jednu utakmicu udaljeni od trofeja pobjednika Lige prvaka mladih. Izabranici Marijana Budimira odigrali su zrelo, a u drugom poluvremenu i furiozno jer su postigli čak tri gola u samo 25 minuta, nošeni podrškom nekoliko tisuća svojih navijača na stadionu u Ženevi. Ova generacija Hajduka je u dvije sezone Lige prvaka mladih odigrala čak 12 utakmica i niti jednom nije poražena u 90 minuta, a za dvoboj s Milanom bila je pojačana s članovima prve momčadi Roksom Pukštasom i Lukom Vuškovićem.

Hajduk je bez respekta ušao u utakmicu i u 18. minuti je mogao povesti kada je Rokas Pukštas poslao loptu koju zamalo nije stigao u mrežu pospremiti Mate Antunović. Ipak, najbolja prilika u prom dijelu pripala je milanskoj momčadi, u 28. minuti kada je Paragvajac Cuenca pogodio gredu. U 42. minuti uslijedio je opasan udarac Roka Brajkovića tik pored stative.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Splićani su poveli. Brajković je preciznom loptom pronašao u šesnaestercu Jeru Vrcića, koji neometan na drugoj vratnici zakucava za vodstvo Hajduka.

Splitski golman Borna Buljan brani u 55. i 57. minuti opasne udarce Stalmacha i El Hilala, a u 63. minuti Šimun Hrgović nakon udarca El Hilala s gol-crte u zadnji trenutak izbija loptu. A onda, u jeku napada Milana, 'bili tići' su zabili i drugi gol. Amerikanac Pukštas bio je najbolje postavljen nakon udarca s kuta i glavom pogađa mrežu za delirij nekoliko tisuća splitskih navijača u Ženevi.  

BRAVO, MOMCI Kakva dominacija: Pogledajte golove 'bilih' protiv Milana!

U 76. minuti uporni Hrgović oduzima loptu Coubisu na aut-linije, protura loptu kroz noge milanskom golmanu te zabija i treći gol Hajduka. U 83. minuti Zeroli je smanjio udarcem s desetak metara kroz noge Buljana, ali više od toga slavni talijanski klub nije mogao. Na svom putu do polufinala juniori Hajduka su svladali respektabilne i velike momčadi - azerbajdžansku Gabalu, albansku Apoloniju, ukrajinski Šahtar, engleski Manchester City te na koncu njemačku Borussiju Dortmund u dramatičnom ispucavanju jedanaesteraca na kultnom Westfalenu.

Idi na 24sata

Komentari 780

  • 21.04.2023.

    Bravo dečki tak se to dela i sretno u ponedjeljak

  • jurop2711 21.04.2023.

    pozdrav iz české....bravo dico...bar imamo na sta bit ponosni

  • stino1911 21.04.2023.

    Hnl

Komentiraj...
Vidi sve komentare