To je to što me zanima!

Čačić objavio popis! Otpali su Ćaleta-Car, Antolić i Halilović

Ante Čačić u rovinjskoj bazi na drugom dijelu priprema objavio je popis igrača za Euro. S popisa od 27 imena otpali su Livaković, Ćaleta-Car, Halilović i Antolić
Vidi originalni članak

Ante Čačić objavio je popis 23 igrača za Euro 2016. HNS mora do ponoći dostaviti ovaj popis Uefi, a prije toga je u Rovinju izbornik hrvatskoj javnosti objavio koja tri igrača otpadaju uoči Europskog prvenstva u Francuskoj. 

Ranije se znalo da će sigurno otpasti Dominik Livaković, a Čačić je otpisao još trojicu.

- Iz zadnje linije otpao je Duje Ćaleta-Car, iz vezne Domagoj Antolić, a iz napada Alen Halilović. Svi igrači koji su bili ovdje to su zaslužili svojim igrama i formom u klubovima - rekao je Ante Čačić, te objasnio zašto dinamovci Rog i Ćorić putuju na EP.

"Ne želim da igrači misle da neka siva ruka odlučuje o njima"

- Oni su igrači koji dolaze i koji su skrenuli pozornost na sebe u mladoj reprezentaciji. Ovo im je na neki način nagrada. Iskusniji igrači pohvalili su kvalitetu priprema i složili se da ovdje bili svi koji to zaslužuju. Rekli su mi da se ne sjećaju kad je na pripremama bila ovakva koncentracija kvalitete - dodao je izbornik Čačić.

Za razliku od Ćorića i Roga, Antolić neće na Euro.

Antoliću je bolje otići na pripreme s klubom, s obzirom da će teško izboriti mjesto u vezi, a uskoro ionako imamo kvalifikacije za SP u Rusiji - objasnio je Ante Čačić.

- Pričao sam s igračima koje sam otpisao i objasnio im odluku, odnosno koji su bili kriteriji. Ne bih želio da misle kako neka siva ruka odlučuje o njima. Kao izbornik moram voditi računa o dosta toga, kao i o tome tko će,  s obzirom na visoko kvalitetne igrače koji će iznijeti najveći teret, morati ostati na klupi - kaže izbornik.

Zašto ne Halilović: Mogu se pogledati u ogledalo

Oko popisa će uvijek biti rasprava i različitih stavova.

Znalo se da Livaković sigurno otpada, nakon što Duje Ćaleta-Car nije dobio ni minute protiv Moldavije, i on je bio među gotovo sigurnima koji otpadaju s popisa.

Izostavljanje Domagoja Antolića i nije neko iznenađenje, ali jest ono Alena Halilovića, što ste naznačili i vi, naši čitatelji, u barem 90 posto komnetara ispod teksta.

Evo kako je izostavljanje Halilovića, jedinog igrača u reprezentaciji kojem je desno krilo prirodna pozicija, objasnio izbornik Ante Čačić.

Ispred mladog ofenzivca Halilovića je sjajna karijera i smatram da je bolje da se odmori i pripremi za nove izazove. Znam da svi žele ići na EP, ali mora prevladati razum. Nisam pod pritiskom, ali kao netko tko je svaki dan s momčadi imam najbolji uvid u igrače i mogu se pogledati u ogledalo - kaže Čačić.

Goal vam donosi grafičku usporedbu Čopa i Halilovića.

Popis za Euro:

GOLMANI: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka)

BRANIČI: Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Darijo Srna (Šahtar), Šime Vrsaljko (Sassuolo), Gordon Schildenfeld (Dinamo Zagreb), Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Ivan Strinić (Napoli)

VEZNI: Mateo Kovačić (Real Madrid), Luka Modrić (Real Madrid), Marcelo Brozović (Inter), Ivan Rakitić (Barcelona), Milan Badelj (Fiorentina), Marko Rog (Dinamo Zagreb), Ante Ćorić (Dinamo Zagreb), Ivan Perišić (Inter)

NAPADAČI: Marko Pjaca (Dinamo Zagreb), Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Duje Čop (Malaga), Andrej Kramarić (Hoffenheim)

San Marino pa put u francusku bazu

Hrvatska reprezentacija preselila se iz Sv. Martina na Muri u Rovinj. 

Hrvatskoj pripreme završavaju prijateljskom utakmicom protiv San Marina na riječkoj Rujevici u subotu.

Reprezentacija putuje u francusku bazu u Deaville 7. lipnja iz Zagreba, a prvu utakmicu na Euru igramo 12. lipnja na Parku prinčeva protiv Turske.

Idi na 24sata

Komentari 512

  • realano123 01.06.2016.

    http://www.footballuser.com/1452879/Croatia

  • dario1983 01.06.2016.

    josip spoljaric je doktor i za roga i za halilovica i za corica pa nije pozvan i nitko se oko toga ne uzbuduje

  • dario1983 01.06.2016.

    prije 2 godine svi pljuvali sto je halilovic u reprezentaciji jer je mamicevac i mamic ga hoce prodat, a sad pljujete jer je prekobrojan.....tko ce hrvatu udovoljit

Komentiraj...
Vidi sve komentare