To je to što me zanima!

'Bjelica kontrolira svlačionicu, toga ranije u Dinamu nije bilo'

Motivacijski je ova utakmica najlakša, treba to i smiriti malo, rekao je Siniša Oreščanin koji će posebno porazgovarati s Bradarićem kojeg dolazi gledati Barcelona. Derbi na Poljudu se igra u srijedu u 19 sati
Vidi originalni članak

Očekujem motiviran europski Dinamo. Ovo im je idealna prilika, Bjelica želi ponovno pokrenuti svoje igrače, rekao je Siniša Oreščanin u uvodu konferencije za medije uoči derbija s Dinamom.

- Svi su spremni i željni da budu u kadru osim Vučura, Tahiraj je upitan. Poslije današnjeg treninga ćemo odlučiti o sastavu - kaže trener Hajduka koji se potom okrenuo sutrašnjem protivniku.

- Dinamo je ove sezone izbalansiran, približio se europskim mjerilima, uhvatio je srednju klasu europskog nogometa. Najzaslužniji je za to Bjelica koji ima punu kontrolu nad svlačionicom, a ranije to nije bio slučaj u Dinamu - rekao je Oreščanin, a onda odbio objasniti na što je točno mislio.

- Dugo sam radio u Dinamu i svi znate na što mislim - kratko je rekao.

Derbi je Hajduku pokazatelj je li na dobrom putu

Hajduk na raspolaganju ima gotovo sve igrače, mogao bi zaigrati i Ante Palaversa, a Oreščanin je natuknuo da bi mogao i iznenaditi goste sa svojom postavom.

- Imamo ideja, uvijek spremamo nešto... Zamisli su tu, nitko na Poljudu nije favorit i vjerujem u svoj rad i u svoju momčad. Iznenađenja bi moglo biti, ali život ide dalje i nakon Dinama. Idemo utakmicu po utakmicu. Shvaćamo derbi kao dobar test da vidimo gdje smo sa zahtjevima približavanja Europi. Ta će nam utakmica biti pokazatelj gdje smo, što smo i kako trebamo dalje.

- Imali smo razgovor u svlačionici, imamo natpise koji se tiču timskog duha i najvažnijih vrijednosti. Pokušavamo čvrsto ostati nogama na zemlji, biti ponizni i oprezni jer je puno zamki na koje moramo paziti do kraja sezone.

Je li ovo najteža ili najlakša utakmica?

- Motivacijski je ova utakmica najlakša, treba to i smiriti, da ne ode sve previsoko. S te strane neće biti problema. Nama je bitno da se ispune taktičke postavke i zahtjevi. Igrači trebaju naći balans između motivacije i bodrenja s tribina te onoga što se dogovorimo na treningu. Lokomotiva nam je bila dobar pokazatelj jer je bio jak protivnik u prvoj utakmici pred navijačima. Porazgovarat ću i posebno s igračima i s Bradarićem kojeg dolazi gledati Barcelona, da ne polete... Želim preduhitriti neke stvari. 

Dinamo nije favorit na Poljudu

- Dinamo nije favorit. Šanse su sutra 50-50. Hoću li biti zadovoljan bodom? To ću odgovoriti nakon utakmice. Mi smo fokusirani na sebe, poštujemo protivnika, ali mi smo najbitniji.

Ako bude penal, tko će pucati?

- Pitanje je hoće li ga biti... Ali hoće, mislim da će Mijo pucati.

Derbi između Hajduka i Dinama igra se u srijedu na Poljudu. Modre, koji stižu s velika 24 boda prednosti očekuje paklena atmosfera. Sjever je već rasprodan, a nestaju i ulaznice za istočnu i zapadnu tribinu. Utakmica se igra u 19 sati, a vremenska prognoza ne izgleda obećavajuće, za Split se najavljuje oblačno i kišovito vrijeme.

Ako kiša odluči pričekati, imat ćemo sve preduvjete za pravi derbi - velika želja Hajduka za rušenjem aktualnog prvaka i ljutitog rivala, pun stadion, a na terenu veliki broj mladih talenata koji jedva čekaju zablistati na velikoj pozornici. Pod posebnim će povećalom biti Domagoj Bradarić i Dani Olmo. Njih dvojicu će skautirati dvojac iz Barcelone, a još je desetak europskih klubova najavilo svoj dolazak na Poljud.

 

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Arra 02.04.2019.

    Dinamo laganini i bez stresa - veni vidi vici :)

  • 02.04.2019.

    Ajde purgeru što te k.....c boli za Bjelicu i što on kontrolira. Tebe na žalost kontroliraju drogani,alkosi,besposličari,potpaljivači,udaraći s leđa.E pa ćut ću te nakon prvog poraza,kao i mali gavunčić Kopić ćeš ić na ispovjed onima koji te kontroliraju.

  • Veliki Meštar sviju hulja 02.04.2019.

    Zasto ovaj orescanin žmirka??

Komentiraj...
Vidi sve komentare