To je to što me zanima!

Athletic srušio Real u Bilbau, Barça u nedjelju može na vrh

Real Madrid izgubio je od Athletica u Bilbau 1-0 i tako iskompromitirao vodeću poziciju u Primeri. Jedini gol na utakmici zabio je Aritz Aduriz. Barça može biti prva
Vidi originalni članak

Još prije dva tjedna Real je imao velikih četiri boda prednosti pred Barcelonom, no samo u dva kola sve je prosuo. Momčad Carla Ancelottija nakon remija s Villarrealom na Santiago Bernabéuu pretrpjela je poraz od Athletica u Bilbau. Baski su na prepunom San Mamésu slavili 1-0.

Fantastičan nogometni tjedan iza je nogometaša Athletic Bilbaa. Nakon što su u srijedu izborili finale Kupa kralja pobjedom kod Espanyola, u nedjelju su napravili veliki skalp i u Primeri . I to sa svega dva udarca u okvir gora te 35 posto posjeda lopte protiv vrlo blijedog "kraljevskog kluba".

Utakmicu je presudio fantastičan gol Aritza Aduriza glavom u 26. minuti. Nabacio mu je Rico , a 34-godišnji napadač Athletica glavom milimetarski precizno pogodio prvi kut. Bio mu je to deseti gol u sezoni i 38. glavom u Primeri, čime je nakon Fernanda Llorentea (39) najefikasniji u 21. stoljeću.

"Kraljevi" su imali brojne prilike, ali kada Cristiano Ronaldo ne uputi niti jedan šut u okvir gola, kao što je to bio slučaj protiv Athletica, a četvrti put u posljednjih osam utakmica, onda se Realu ne može dobro pisati. Moglo je biti drugačije da je Gareth Bale bio koji centimetar precizniji kad je uputio nešto između centaršuta i udarca s pola terena. Lopta je odsjela na prečki.

U poretku je Real još uvijek vodeći sa 61 bodom, dva više od Barcelone koja nedjeljnom pobjedom nad Rayo Vallecanom na Camp Nouu (12 sati) može preuzeti vrh ljestvice .

Detaljnu statistiku pogledajte na Goalu.

Idi na 24sata

Komentari 204

  • uboica 08.03.2015.

    Pricajte vi sta ocete do kraja sezone Barca ce ispustit i ligu prvaka i primeru

  • krabat 08.03.2015.

    Kraljevi imali brojne prilike?Izgleda sam ja gledao neku drugu utakmicu.Igra Reala bila je sterilna i bezidejna samo na trenutke znali su ozbiljnije zaprijetiti sto je bilo nedovoljno za pozitivan rezultat.

  • bbbdado 08.03.2015.

    I Barca je imala malu krizu , ali su se uspješno izvukli

Komentiraj...
Vidi sve komentare