To je to što me zanima!

Shiffrin pobijedila na Sljemenu: Strah me krune jer se lako lomi; Popović završila na 10. mjestu!

Američka skijašica Mikaela Shiffirn pobijedila u slalomskoj utrci na Sljemenu, druga je bila Petra Vlhova sa 76 stotinki zaostatka, a treća Swenn Larsson s +1,21. Popović je završila deseta
Vidi originalni članak

Pobjedom na zagrebačkom Sljemenu, Amerikanka Mikaela Shiffrin stigla je do svoje 81. pobjede u Svjetskom kupu, no rekorderka je još uvijek njezina sunarodnjakinja Lindsey Vonn sa 82 pobjede.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Shiffrin je na Sljemenu slavila peti put, a bila je to njezina 51. slalomska pobjeda u karijeri. U veleslalomu je pobijedila 16 puta, ima pet slavlja u superveleslalomu, pet u paralelnom slalomu, tri u spustu, te jednu u kombinaciji.

Ispred nje je tek sunarodnjakinja Lindsey Vonn koja je tijekom karijere ostvarila, za skijašice, rekordne 82 pobjede u Svjetskom kupu.

Shiffrin će sutra imati novu priliku za slavlje na Sljemenu, čime bi se izjednačila s Vonn.

Austrijanka Annemarie Moser-Proll je treća sa 62 pobjede, Švicarka Vreni Schneider je četvrta sa 55 pobjeda, dok je na petom mjestu Austrijanka Renate Gotschl sa 46.

Na 12. mjestu ljestvice je hrvatska skijašica Janica Kostelić s 30 pobjeda u karijeri.

Kod skijaša najuspješniji je Šveđanin Ingemar Stenmark s 86 pobjeda. Drugo i treće mjesto drže Austrijanci Marcel Hirscher sa 67 i Hermann Maier s 54 pobjede.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Prki600 04.01.2023.

    Kakav sport, kakva napetost, koliko kasni treća u muškom slalomu nisi ni u 30 a isti smo, pa kako to kako to.

  • Miljenko.tomic013 04.01.2023.

    Kraljica u svakom pogledu. Najbolja i najljepša. BRAVO.

  • Tishma 04.01.2023.

    Zamolio bih da na iducoj sjednici Vlade i Sabora kao jedna od tocaka bude prijedlog zabrane pijenosa Bruni Kovačeviću bilo kojeg spoetskog događaja!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare