To je to što me zanima!

Kakva šteta! Sara Kolak ostala bez medalje: Nedostajao 31 cm

Najbolja hrvatska bacačica koplja i zlatna s Olimpijskih igara u Riju Sara Kolak nažalost nije uspjela osvojiti medalju na atletskom Svjetskom prvenstvu. Zlato je uzela legendarna Barbora Špotakova
Vidi originalni članak

Nije išlo pa nije... Naša najbolja kopljašica i senzacija s Olimpijskih igara u Riju Sara Kolak nije uspjela osvojiti medalju na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu. Kolak je završila četvrta s hicem 64,95m iza brončane Huihui Lyu (65,26m), srebrne Lingwei Li (66,25m) i zlatne, svjetske rekorderke, dvostruke olimpijske i sada dvostruke svjetske prvakinje Barbore Špotakove. Nije ovo nikakva šteta, Sara je vrlo, vrlo mlada, tek su joj 22 godine i ovo je bilo njezino prvo svjetsko prvenstvo.

Već se u kvalifikacijama vidjelo da to nije to. Sara je u London stigla kao najbolja na svijetu s hicem od dalekih 68,43m što je njezin osobni, ali i hrvatski rekord. U kvalifikacijama je jedva prošla u finale nakon što nije uspjela prebaciti kvalifikacijsku normu. No, nije bilo mjesta za paniku. Vremenski uvjeti na kvalifikacijama su bili loši stoga se očekivalo da će njezina izvedba biti bolja u finalu.

No, kao da je imala nekakvu kočnicu samoj završnici bacanja koplja za žene. Prva serija je krenula loše. Sara je prestupila, a vodeća u tom trenutku bila je Bjeloruskinja Tatsiana Haladovič. Druga serija nam je donijela i najdalji hitac današnjeg finala. Haladovič je popravila svoj hitac, naša Sara je bacila danas najdaljih 64,95m i zasjela na vrh, ali najdalje je išlo koplje Barbore Špotakove. Svjetska rekorderka, dvostruka olimpijska i svjetska pobjednica bacila je 66,76m i zasjela na prvo mjesto.

Sara je u idućoj seriji pala na treću poziciju nakon što je Kineskinja Lingwei Li bacila 66,25m, a presudna je bila peta serija kada je još jedna Kineskinja, nova azijska rekorderka Huihui Lyu bacila koplje na 65,26m i Saru gurnula na četvrtu poziciju.

Nadali smo se, svim srcem smo htjeli da to koplje odleti barem do bronce, ali nije išlo. Sara Kolak je na svojem prvom Svjetskom prvenstvu ostala bez medalje, ali ovo je tek početak jedne lijepe hrvatske sportske priče. Još je dobrih 10 godina karijere pred mladom Ludbrežankom i ne treba previše žaliti.

Sara, glavu gore. Za nas si ti pobjednica.

 

Idi na 24sata

Komentari 61

  • mrvica21 09.08.2017.

    Mi bi sad htjeli da ona uvijek bude prva. Svaka čast Sari, ona je naša, ali Špotakova je ipak kraljica koplja. Šta je, je.

  • StapickoKasika 09.08.2017.

    Isto je 2, 3 ili 4. Za Saru igra samo zlato. Sve ostalo nije bitno. Vratit će se na drugim natjecanjima.

  • hrvatska kuna 09.08.2017.

    Imao sam prigodu biti u njenom društvu, prepotentno i odvratna,neka je, sto se mene tiče netreba vise ni bacati!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare