To je to što me zanima!

Vahid Halilhodžić na čelu moćne Obale Bjelokosti

Stručnjak koji je najveći dio karijere proveo u Francuskoj pokušat će momčad prepunu zvijezda odvesti na Svjetsko prvenstvo 2010. godine
Vidi originalni članak

Didier Drogba iz Chelseaja, njegov suigrač Salomon Kalou, Arsenalov dvojac Emmanuel Eboue i Kolo Toure, Barcelonin veznjak Yaya Toure, Didier Zokora iz Tottenhama, pa Bakayoko, Kone, Dindane, Boka. Sanogo... Sve su to reprezentativci Obale Bjelokosti, a u idućem razdoblju vodit će ih Vahid Halilhodžić.
- Za mene je ovo veliki sportski izazov. Obala Bjelokosti je vrlo ambiciozna momčad, prepuna sjajnih igrača. No nikada ništa nisu osvojili i na meni je da to pokušam promijeniti - rekao je Halilhodžić, koji bi ovih dana trebao potpisati dvogodišnji ugovor. Na klupi ponajbolje afričke reprezentacija naslijedit će Nijemca Ulija Stielikea, koji je ovo mjesto napustio u travnju.
Posao karijere bosanskohercegovački je trener odradio na klupi francuskog Lillea, s kojim je ostvario neke od najvećih uspjeha u povijesti kluba. Vodio je i PSG, a u francuskoj je radio još i u Rennesu. Karijeru je počeo u mostarskom Veležu, pa preko malog kluba Beauvais-Oise i marokanske Raja Casablance došao do francuskih prvoligaša. Na izborničku klupu Obale Bjelokosti dolazi iz turskog Trabzonspora.
U konkurenciji za izbornika Bjelokošćana bio je i Jean Tigana, Francuz rođen u Abijanu, nekad glavnom gradu ove afričke države. Kako piše L'Equipe, Halilhodžić je posao dobio jer je njegova cijena bila nešto niža.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Ludo 12.05.2008.

    to je za mene trener broj JEDAN,poslije Tomislava Ivića

Komentiraj...
Vidi sve komentare