To je to što me zanima!

'Valjda nas neće izbaciti iz Europe nakon naše žalbe'

Dinamo je uputio žalbu na Uefinu kaznu. Sad se boje da ne prođu kao nizozemski Feyenord, koji je nakon što se žalio, bio izbačen iz natjecanja...
Vidi originalni članak

Ma, ne bojim se da će Uefa biti stroža ako uložimo žalbu, rekao je Dinamov direktor Damir Vrbanović nakon što su u Nyonu Dinamu oduzeli tri boda i zatvorili Maksimir na dvije utakmice.
U Maksimiru su se nadali da bi se gazde iz Uefe mogli smekšati i ublažiti Dinamu kaznu, no moglo bi se dogoditi suprotno.
- Situacija nije bajna, ali osobno ću otići i pokušati spasiti stvar. No nisam zabrinut. Optimist sam uoči petka - rekao je Vrbanović nakon što je saznao da Uefa želi još teže kazniti Dinamo.
U sličnoj situaciji prije nekoliko godina bio je nizozemski Feyenoord. Njegovi navijači napravili su kaos u Nancyju, prekinuli utakmicu na 30 minuta i klub je bio kažnjen igranjem pred praznim tribinama u Rotterdamu. Nizozemci su se žalili Disciplinskoj komisiji, ali žalila se i - Uefa! Tražili su težu kaznu zbog divljanja huligana i izborili ju. U ponovljenom postupku Feyenord je izravno izbačen iz šesnaestine finala Kupa Uefe. Slična sudbina mogla bi zadesiti i Dinamo. Uefa je odavno izgubila strpljenje za nerede Bad Blue Boysa i “modre” je vjerojatno nakon Temišvara zadržala u skupini A samo da zadrži regularnost. Kako će se eventualni izgon iz Europe odraziti na stanje u Dinamu, teško je reći, no Uefa bi se mogla pokazati kao bolji sportski direktor od Zorana Mamića. Klub bi se konačno riješio megapromašaja, poput Slepičke i Papadopoulosa, te u potpunosti okrenuti domaćim dečkima - Tomečaku, Kramariću, Badelju i drugima.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Nizozemac 18.11.2009.

    To ste trebali dosta ranije razmisljat. Ali nebi ni bilo lose koju godinu van iz Europe da se malo Divljacke strasti svedu na nulu.Pa nek divljaju po ljepoj nasoj ako im nas zakon dozvoli. Negovorim samo za Dinamo i BBB-ojse nego za sve Nogometne klubove i Navijacke Skupine.

  • gandalf_1 18.11.2009.

    kad bi izbacili dinamo na par sezona iz europe i usput ga novčano kaznili navijači bi se opametili i nebi više huligana bilo

  • user_41038 18.11.2009.

    Valjda hoće, da se već prekine taj cirkus.

Komentiraj...
Vidi sve komentare