To je to što me zanima!

Van Gaal se kockao i dobio: U polufinale 'oranje' odveli penali

Na najdramatičniji mogući način Nizozemska je prošla u polufinale Svjetskog prvenstva! "Oranje" je dobilo Kostariku 4-3 iz penala, a junak je bio rezervni golman
Vidi originalni članak

Louis van Gaal fantastičnim je taktičkim potezom odveo Nizozemsku u polufinale Svjetskog prvenstva! U posljednjim je trenucima produžetaka, dok je na semaforu stajalo 0-0, uveo Newcastleova golmana Tima Krula samo kako bi stao na gol za penale i - pogodio je. Hrabri Kostarikanci dvaput su pali u duelu s nizozemskim golmanom, a Nizozemska je prošla među najbolje četiri momčadi SP-a.

Nizozemska je dominirala svih 120 minuta salvadorskog četvrtfinala, bila je to praktično jednosmjerna utakmica, ali Kostarika je, suprotno očekivanjima, odolijevala silnim naletima "oranja", a fenomenalan je na golu bio Keylor Navas koji je zaustavio čak 15 nizozemskih udaraca u okvir gola.

Skidao je Navas u prvom dijelu izrađene prilike Van Persieju, Depayu i Robbenu i pokazao da će Srednjoamerikanci biti tvrd orah. Pravu je opsadu Kostarika preživjela u posljednjih deset minuta regularnog tijeka vremena kada su Nizozemci imali čak četiri šanse, najbolju u drugoj minuti nadoknade kada je branič Tejada obranom s crte Van Persieju zapravo prolongirao pobjednika ovog četvrtfinala.

Strpljivi Kostarikanci izborili su prvi korner na utakmici u 116. minuti, a minutu poslije Ureña je mogao šokirati svjetske viceprvake da je zabio čistu situaciju pred Cillessenom, ali nizozemska jedinica skinula je to nogom. Na drugoj je strani Sneijder pogodio prečku, a Van Gaal potom uveo Krula koji se pokazao dobitnom kartom.

U lutriji penala Krul je skinuo udarac Ruiza u drugoj te Umañe, junaka u raspucavanju protiv Grčke, u petoj seriji, i postao heroj. S druge strane, najbolji golman dosadašnjeg dijela turnira Keylor Navas formu iz 120 odigranih minuta nije uspio pretočiti na udarce s bijele točke. Kostarikanska bajka noćas je završila.

SP u Brazilu, četvrtfinale

  • Nizozemska - Kostarika 0-0 (4-3)

Parovi polufinala SP-a

  • Njemačka - Brazil (utorak, 22.00, Belo Horizonte)
  • Argentina - Nizozemska (srijeda, 22.00, Sao Paulo)
Idi na 24sata

Komentari 172

  • mare0809 06.07.2014.

    žao mi je kostarike

  • margolija 06.07.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Maldini3 06.07.2014.

    I zamolio bih vas jos jednom da napisete clanak o transferu jednoga velikog borca i igraca, Erica Abidala iz Monaca u Olympiakos, potpisao je dan nakon sto je produzio ugovor s Monacom, i potpisao je na jednu godinu... mislim da taj covjek zasluzuje par slova na ovoj stranicii..

Komentiraj...
Vidi sve komentare