To je to što me zanima!

Van Marwijk 'pili naopako': Španjolska je u prednosti

Ne zanima me niti da cijeli svijet tvrdi kako smo mi favoriti te utakmice, rekao je nizozemski izbornik Van Marwijk koji 'lopticu' prebacuje na Španjolce
Vidi originalni članak

Hobotnica Paul je rekla svoje. Španjolska je svjetski prvak i tako to mora biti. Tko je onda Bert Van Marwijk da joj se suprotstavi. Izbornik nizozemske reprezentacije poštuje i Paulovu odluku i snagu aktualnih europskih prvaka. Dva dana uoči finala klasična priča o uzdizanju protivnika kako bi na njih prebacio teret favorita. Iako su Španjolci u izvjesnoj prednosti, njima je kao i Nizozemcima veliki ulog u igri. Prvi naslov svjetskog prvaka. Iako desetljećima proglašavani pritajenim favoritima, Španjolci su svoju ulogu opravdali od samog početka SP-a. Njihova igra nije blistava kao prije dvije godine, ali je efikasna. Toga je svjestan i Van Marwijk.
- Ne zanima me niti da cijeli svijet tvrdi kako smo mi favoriti te utakmice. Dvije će se reprezentacije sučeliti u borbi za naslov svjetskog prvaka i premda imamo vjere u sebe i ne bojimo ih se, Španjolsku poštujemo. Izazov će biti igrati protiv njih i svladati ih - rekao je Nizozemac i dodao:
- U ovome trenutku Španjolska je atraktivnija momčad od nas i u prednosti su nad nama. I mi bismo željeli igrati na način jednak njihovom, dobro s loptom i bez nje. Mogla bi ovo biti dobra utakmica dviju momčadi željnih igranja nogometa.




PEDRO USREĆUJE ŠPANJOLSKU

Barcelonin napadač Pedro Rodriguez imat će priliku ostvariti još jedan san u svojoj kratkoj dvoipolgodišnjoj profesionalnoj karijeri. Nakon što je osvojio sve što je s Kataloncima osvojiti mogao, Pedru je izbornik Del Bosque ukazao šansu u polufinalu protiv Njemačke kao zamjena indisponiranom Torresu. Iako je u najizglednijem 'ziceru' utakmice ispao sebičan, Pedro bi kao i u Barceloni mogao postati 'igrač za finale'. Zabijao je u Europskom superkupu Šahtaru, u Španjolskom superkupu Athleticu iz Bilbaa, a u finalnoj utakmici Svjetskoga klupskog prvenstva Estudiantesu iz La Plate.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • slavonac_u_dusi 09.07.2010.

    navijam za nizozemsku ali ruku na srce španjolska je jača

  • Knight Cross 09.07.2010.

    ak je uspijela pobijedit Njemacku koja je do sad sve gazila.. naravno da je Spanjolska favorit!

Komentiraj...
Vidi sve komentare