To je to što me zanima!

Vapaj igrača Bundeslige: Komu ovo treba? Mi smo samo lutke

Bundesliga će biti prva od liga "petice" koja počinje s natjecanjem. Rukavice, maske, pravila... Mnogi su u strahu. Kakva će uopće biti forma klubova, tko je kako trenirao dosad? Puno je upitnika
Vidi originalni članak

U subotu, 16. svibnja, u 15.30 na teren će istrčati igrači deset bundesligaških klubova. Prvi put u povijesti ruhrski derbi, jedan od najvećih na svijetu, između Borussije i Schalkea, igrat će se bez gledatelja.

- Ne znam komu ovo treba, mi smo lutke na kojima će se testirati mogućnost igranja utakmica. Svi smo u strahu jer nas problemi s plućima, u slučaju korona virusa, mogu pratiti do kraja karijere - smatra Sören Bertram (28), igrač Magdeburga, koji se bori za ostanak u 3. ligi.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nitko ne želi igrati, od treće do Bundeslige. Ne razumijem ljude koji su nam došli i rekli da moramo igrati jer spašavamo klub od ispadanja. A što je s našim životima - kaže Bertram.

Igračima vjerojatno nije drago, no zato jest kladionicama i kladiteljima, koji su jedva dočekali početak ozbiljnije nogometne lige.

Već su postavljeni i tečajevi pa je tako na Borussiju protiv spomenutog Schalkea 1.45, no pitanje je tko je u kakvoj formi, tko je koliko trenirao, hoće li se braniči uplašiti kontakta s napadačima pa radije riskirati vlastiti gol... Ako ništa, kako kažu stručnjaci, moglo bi biti puno golova jer obrane su u nikakvim stanjima, vezni redovi u još gorem...

Od hrvatskih nogometaša ovaj vikend na teren će Andrej Kramarić, Ivan Perišić, Tin Jedvaj, Josip Brekalo i Martin Pongračić. Prvi su s treninzima počeli Brekalo i njegov Wolfsburg, među posljednjima Kramarić i njegov Hoffenheim. 

Krama je ove sezone u Bundesligi odigrao samo 1168 minuta. U 14 nastupa zabio je sedam golova. Naravno da bi mu brojke bile puno bolje da nije bila ozljeda. Propustio je početak sezone zbog operacije koljena.

- Nikad u karijeri nisam imao ovoliko pehova s ozljedama. Ovu sezonu želim nekako privesti kraju i što prije je zaboraviti - kaže napadač Hoffenheima Andrej Kramarić.

Bez dječje pratnje

Već uobičajen postupak i izlazak iz tunela s dječacima i djevojčicama više nećete gledati. Igrači će izlaziti bez pratnje.

Nema rukovanja

Evo, ruke, majstore. Evo, i zastavica. Evo, ruka i glavnom sucu. Pa evo i pomoćnom. Znate kako je već išlo. Više nema nikakvog rukovanja.

Ma kakvo fotkanje

Zajednička fotografija momčadi uoči početka utakmice punila je mnoge albume, ali sad je zbog sigurnosnog razmaka neće biti.

Slavlje laktovima

Kod proslave golova igrači će se smjeti dodirivati isključivo laktovima ili stopalima. Nema više grljenja nakon golova.

U svlačionici kratko

Igrači, treneri i ostali dio stručnog stožera smjet će se zadržati u svlačionici od 30 do 40 minuta. Naputak je da budu što kraće.

Maske na klupi

Na klupi će svi morati imati maske i jedno prazno mjesto između igrača. Trener, ako će skidati masku, mora se maknuti

Idi na 24sata

Komentari 9

  • sena2 11.05.2020.

    Ako ovako planiraju provoditi sport bolje neka ga ukinu!Takodjer neka uvedu robote da sve rade,ljude neka ostave doma bez posla i neka ih financiraju Gates,Soros,Zukerberg i kompanija!Slazemo se s tim

  • muđibur rahman 11.05.2020.

    tak je ....publika treba sjediti odvojeno dva metra jedan od drugog ....a nogometaši na terenu ne smiju prići jedan drugom na manje od metar i pol .....a prije nego zapucaš na gol, moraš loptu dobro dezinficirati ....po mogučnosti u trku !

  • xyz10 11.05.2020.

    hoće li se braniči uplašiti kontakta s napadačima pa radije riskirati vlastiti gol" hahahahaha....ma daj me nemoj

Komentiraj...
Vidi sve komentare