Obavijesti

Sport

Komentari 9

Vapaj igrača Bundeslige: Komu ovo treba? Mi smo samo lutke

Vapaj igrača Bundeslige: Komu ovo treba? Mi smo samo lutke
1

Bundesliga će biti prva od liga "petice" koja počinje s natjecanjem. Rukavice, maske, pravila... Mnogi su u strahu. Kakva će uopće biti forma klubova, tko je kako trenirao dosad? Puno je upitnika

VIDEO

U subotu, 16. svibnja, u 15.30 na teren će istrčati igrači deset bundesligaških klubova. Prvi put u povijesti ruhrski derbi, jedan od najvećih na svijetu, između Borussije i Schalkea, igrat će se bez gledatelja.

- Ne znam komu ovo treba, mi smo lutke na kojima će se testirati mogućnost igranja utakmica. Svi smo u strahu jer nas problemi s plućima, u slučaju korona virusa, mogu pratiti do kraja karijere - smatra Sören Bertram (28), igrač Magdeburga, koji se bori za ostanak u 3. ligi.

Pokretanje videa...

00:52

- Nitko ne želi igrati, od treće do Bundeslige. Ne razumijem ljude koji su nam došli i rekli da moramo igrati jer spašavamo klub od ispadanja. A što je s našim životima - kaže Bertram.

Igračima vjerojatno nije drago, no zato jest kladionicama i kladiteljima, koji su jedva dočekali početak ozbiljnije nogometne lige.

Već su postavljeni i tečajevi pa je tako na Borussiju protiv spomenutog Schalkea 1.45, no pitanje je tko je u kakvoj formi, tko je koliko trenirao, hoće li se braniči uplašiti kontakta s napadačima pa radije riskirati vlastiti gol... Ako ništa, kako kažu stručnjaci, moglo bi biti puno golova jer obrane su u nikakvim stanjima, vezni redovi u još gorem...

Od hrvatskih nogometaša ovaj vikend na teren će Andrej Kramarić, Ivan Perišić, Tin Jedvaj, Josip Brekalo i Martin Pongračić. Prvi su s treninzima počeli Brekalo i njegov Wolfsburg, među posljednjima Kramarić i njegov Hoffenheim. 

Krama je ove sezone u Bundesligi odigrao samo 1168 minuta. U 14 nastupa zabio je sedam golova. Naravno da bi mu brojke bile puno bolje da nije bila ozljeda. Propustio je početak sezone zbog operacije koljena.

- Nikad u karijeri nisam imao ovoliko pehova s ozljedama. Ovu sezonu želim nekako privesti kraju i što prije je zaboraviti - kaže napadač Hoffenheima Andrej Kramarić.

Bez dječje pratnje

Već uobičajen postupak i izlazak iz tunela s dječacima i djevojčicama više nećete gledati. Igrači će izlaziti bez pratnje.

Nema rukovanja

Evo, ruke, majstore. Evo, i zastavica. Evo, ruka i glavnom sucu. Pa evo i pomoćnom. Znate kako je već išlo. Više nema nikakvog rukovanja.

Ma kakvo fotkanje

Zajednička fotografija momčadi uoči početka utakmice punila je mnoge albume, ali sad je zbog sigurnosnog razmaka neće biti.

Slavlje laktovima

Kod proslave golova igrači će se smjeti dodirivati isključivo laktovima ili stopalima. Nema više grljenja nakon golova.

U svlačionici kratko

Igrači, treneri i ostali dio stručnog stožera smjet će se zadržati u svlačionici od 30 do 40 minuta. Naputak je da budu što kraće.

Maske na klupi

Na klupi će svi morati imati maske i jedno prazno mjesto između igrača. Trener, ako će skidati masku, mora se maknuti

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu