To je to što me zanima!

VAR debitirao u Osijeku: City iz Tuzle popio osam komada

Utakmica je osim zbog 10 golova bila zanimljiva i zbog tesitranja VAR-a. I odmah je krenuo činiti dobre stvari poništivši gostima jedan gol u završnici prvog dijela zbog igranja rukom
Vidi originalni članak

Reprezentativnu stanku u Gradskom vrtu iskoristili su održavanje forme i prijateljskim dvobojem s bosanskohercegovačkim premijerligašem Tuzla Cityjem. Osječani, dakako kvalitetniji sastav, pokazali su to i na terenu i s 8-2 deklasirali goste.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon prvih 45 minuta Osijek je vodio s 4-1 golovima Kamenara, Bočkaja, Špoljarića i Dugandžića, dok su u nastavku pogađali Mance, Špoljarić, Marić i još jednom Mance.

Utakmica je osim zbog 10 golova bila zanimljiva i zbog tesitranja VAR-a. I odmah je krenuo činiti dobre stvari poništivši gostima jedan gol u završnici prvog dijela zbog igranja rukom.

Prije nekoliko tjedana VAR, koji bi trebao zaživjeti u proljetnom djelu HNL-a, na hrvatskim travnjacima debitirao je u dvoboju juniorskog prvenstva kada su Rudeš i Hajduk odigrali 0-0. Bila je to zanimljiva utakmica, a, što je najbolje VAR se nije niti jednom oglasio. Igralo se čisto, bez ikakvih problema, pa glavni sudac Ivan Bebek niti u jednoj situaciji nije zatražio pomoć VAR-a. A nije ni trebao, riječki sudac sve je obavio i više nego korektno. No, 'tiha provjera' odrađena je na desetke puta...

Zanimljivo, VAR soba će se svaki put zaključati prije početka utakmice, tu neće biti ulazaka i izlazaka tijekom dvoboja, strogo je zabranjeno korištenja mobitela ili drugih pomagala. Sve zahtjeva potpunu koncentraciju, utakmica se pomno prati na šest velikih ekrana, jedan od njih ima i 'delay' od tri sekunde koji VAR sucima daje dovoljno vremena za pregled neke situacije više puta.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Jeff Bingham 15.11.2019.

    City je ipak City, pa makar bio iz Tuzle

Komentiraj...
Vidi sve komentare