To je to što me zanima!

VAR sudac o penalu za Engleze: Penal je prestrogo dosuđen, ali ja tu baš ništa nisam mogao

Često se zapitam što bi se dogodilo da sam intervenirao. Razumijem kritike, ali ne na moj račun. Iz jednog kuta kamere vidio sam da je došlo do kontakta između braniča i napadača, rekao je
Vidi originalni članak

Reprezentacija Engleske u polufinalnoj utakmici pobijedila je Dansku (2-1) te je uz Italiju postala drugi finalist Eura 2020. U tome su im najviše pomogle glumačke sposobnosti Raheema Sterlinga koji je uspio prevariti suca Dannyja Makkelieja u 104. minuti susreta. 

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je Sterling zabio Hrvatskoj

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

VAR sudac s utakmice Pol Van Boekel za nizozemske medije komentirao je kontroverzno dosuđeni penal nakon što je Sterling pao na minimalni dodir između Maehlea i Jensena, a loptu je uzeo Harry Kane i pucao.  Engleski kapetan naletio je na odbijanac i poslao loptu u mrežu, ali i svoju momčad u finale. 

- Često se zapitam što bi se dogodilo da sam intervenirao. Razumijem kritike, ali ne na moj račun. Makkeliejeva pogreška nije bila očita, ništa nisam mogao učiniti. Iz jednog kuta kamere vidio sam da je došlo do kontakta između braniča i napadača. Mislim da je kazneni udarac prestrogo dosuđen, ali u takvoj situaciji moram podržati suca. Takav je VAR protokol - mišljenja je Van Boekel.

Nizozemski sudac je na Fifinoj listi od 2008. godine, domaću prvu ligu počeo je suditi dvije godine ranije te je sudio kvalifikacije za SP 2014. godine. 

POGLEDAJTE PRVO ČETVRFINALE ARMAGEDONA:

Idi na 24sata

Komentari 18

  • AC.MILAN 14.07.2021.

    ko tu koga? on nije mogao nista napraviti? zna da je dosuden prestrogo, ali ne moze intervenirati???? cemu onda var sluzi?

  • manijak na dopustu 14.07.2021.

    Nije vas sram i suce i sudačku organizaciju i vrh UEFA-e. Pokrali ste Dance i još se pravdate. Ako nisi mogao ništa, zašto nisi napustio VAR sobu?

  • Mateo730 14.07.2021.

    Var je po meni najbolji da ostane samo za zaleđe, tu jednostavno ne može biti greške i niko nikad neće prigovoriti

Komentiraj...
Vidi sve komentare