To je to što me zanima!

Varaždin nakon šest godina opet ugostio Erste Plavu ligu

Nakon šest godina pauze grad Varaždin ponovno je bio domaćin kvalifikacija za Erste Plavu ligu. Na natjecanju je bila i senzacionalna Jana Koščak, koja se vratila u ulozi ambasadorice nakon pobjede 2018.
Vidi originalni članak

Erste Plava liga nakon šest godina vratila se u Varaždin. Tamo su se održale kvalifikacije za učenike i učenice od prvog do šestog razreda u utrkama na 60, 300 i 600 metara, u skoku u dalj i u bacanju kugle te vortexa.

Dvoje najboljih u svakoj disciplini izborilo je mjesto u finalu natjecanja koje će se održati u Zagrebu u rujnu. a kvalifikacije u Varaždinu pratio je i gradonačelnik Neven Bosilj, koji često ističe sportski duh i atmosferu u gradu

- Atletika je kraljica sportova i ja vjerujem da će poslije Erste Plave lige atletski klub Sloboda - koji je rasadnik talenata već 90 godina i u kojem su poniknuli Željko Knapić, Sara Kolak i desetine hrvatskih rekordera - dobiti na desetine novih članova, mladih i djece, koji će se baviti sportom. I to je nemjerljiva zasluga ovakvih natjecanja - rekao je Bosilj.   

KVALIFIKACIJE Blanka Vlašić razveselila mlade na Erste Plavoj ligi u Makarskoj

Atletski klub Sloboda organizirao je natjecanje u Zagrebu, a kvalifikacije je pratio i predsjednik klub Stjepan Smernjak. Skoro svi članovi kluba bili su uključeni u organizaciju Erste Plave lige u Varaždinu.

Tako je, primjerice, na prijavnom desku bila Klara Koščak, talentirana hrvatska atletičarka, a dodjelu medalja rukovodila je njena mlađa sestra Jana Košćak.

Jana, koja ostvaruje senzacionalne rezultate u atletici, i sama je bila natjecateljica u Erste Plavoj ligi. Tako je Jana 2018. bila pobjednica EPL u skoku u dalj, a sada se vratila u drugoj ulozi. 

ZAVRŠNICA U ZAGREBU Erste Plava liga nastavlja put po Hrvatskoj: Održane kvalifikacije na Gradskom vrtu u Osijeku - Sportom se treba baviti prije svega zbog zdravlja. Nadalje, u sportu upoznate jako puno ljudi s kojima ostajete prijatelji cijelog života. Mislim da sport puno znači za fizičko i mentalno zdravlje, ali i za  socijalni život. Uz sport u životu sve ostalo je lakše - kaže Jana.

AK Sloboda može se pohvaliti nekim sjajnim imenima u atletici. Uz Janu i Klaru Koščak, u klubu su i Martin MlinaričJanko KišakRoko Farkaš 

ATLETSKO NATJECANJE Zadar otvorio novu sezonu Erste Plave lige za učenike i učenice

Kvalifikacije Erste Plave lige 2023 nastavljaju se u Puli i Rijeci, 10. i 11. svibnja.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare