To je to što me zanima!

Istra s igračem manje uspjela izboriti ostanak u Prvoj HNL

Nogometaši Istre 1961 uspjeli su ostati u HNL-u unatoč porazu 1-0. U sjajnoj utakmici koja se igrala u Varaždinu, domaćini su poveli i imali pola sata igrača više. No ostali su na kraju kratki za jedan gol...
Vidi originalni članak

Istra 1961 je uspjela ostati u Prvoj HNL jer je u dvije utakmice bila bolja od drugoplasiranog sastava Druge lige Varaždina s ukupnih 3-2. Nogometaši Varaždina zaista su sjajnu igru pružili u obje utakmice protiv Istre, no na kraju im je falilo malo sreće i koncentracije u završnicama da se uspiju plasirati u Prvu ligu.

Cijelu utakmicu su danas napadali domaćini, pucali sa svih strana, no jednostavno je golman gostiju Marijan Ćorić bio nepremostiva prepreka za njih. Utakmica je završila pobjedom domaćina 1-0, no to nije bilo dovoljno za prolazak Varaždinaca, koje je s tribina bodrilo 5000 ljudi.

Od početka je momčad iz baroknog grada preuzela inicijativu i bacila sve karte u napad. U prvom poluvremenu domaćini su triput tražili penal, no svaki put je sudac Duje Strukan odmahnuo rukom.

Nakon velikog broja pokušaja, u 55. minuti Varaždin je napokon zabio. Preciznu akciju Varaždinaca okončao je efektno Domagoj Drožđek, koji je bio strijelac i u prvoj utakmici.

U 64. minuti Puljani su ostali bez isključenoga Zgrablića koji je zaradio drugi žuti karton, a potom je uslijedila prava opsada gola Istre 1961 koju je spašavao junak susreta vratar Ćorić i uspio svoju momčad, nakon turbulentne sezone, ostaviti u Prvoj ligi.

Iz Prve HNL je ispala vinkovačka Cibalia, a ušao je prvak Druge HNL Gorica. 

Idi na 24sata

Komentari 70

  • ivan811 03.06.2018.

    Jertec daleko najbolji na terenu

  • xyz 02.06.2018.

    Ovaj varazdin bi hajduka rasturio ko beba zvecku

  • Mario Bosnjak 02.06.2018.

    Treba liga 12 varazdin i cibalija i to bi bilo to

Komentiraj...
Vidi sve komentare