To je to što me zanima!

Varaždin vjeruje u čudo: Ništa nije izgubljeno, idemo po HNL!

Gotovo je nevjerojatno koju smo nesreću imali. Umjesto da podebljamo vodstvo nakon rane prednosti, dozvolili smo Istri da preokrene rezultat, rekao je trener Varaždina Mario Kovačević nakon 3-1 poraza
Vidi originalni članak

U 14 susreta drugoligaša i prvoligaša otkako se igra HNL, samo su tri kluba iz druge lige uspjela preko razigravanja u dvije utakmice izboriti HNL. To su  Inker, Međimurje i Zadar. Ove godine to pokušava Varaždin i ne stoji baš dobro.

ISTRA - VARAŽDIN 3-1 Istra velikim preokretom došla na koračić do ostanka u HNL-u

'Rezultat bolji od igre'

Istra je slavila 3-1 u prvoj utakmici u Puli, iako su Varaždinci sjajno počeli i poveli 1-0 preko Drožđeka već u 10. minuti. Bolji su bili gosti, ali u nastavku su pali i Puljani su autogolom Golubara te golovima Vojnovića i Roce okrenuli na 3-1.

- Realno gledajući, zadovoljniji sam rezultatom nego igrom. Odigrali smo slabih prvih 45 minuta, no zato smo u nastavku proigrali i uspjeli preokrenuti rezultat u našu korist. Čestitam svojim igračima na velikom zalaganju, ali i Varaždinu na prikazanoj igri. Imamo dobar rezultat, iako smo primili gol i sve ćemo napraviti da u konačnici ostanemo u Prvoj ligi. Ovakvu priliku nakon tako turbulentne sezone ne smijemo prokockati i mislim da nećemo - izjavio je trener Istre 1961 Darko Raić Sudar.

Puljani su ove sezone prošli pravu kalvariju.

Račun kluba odblokiran je tek sredinom svibnja zahvaljujući poduzetniku Danku Končaru koji je ušao u klub zajedno s gradom Pulom. Pronalazili su načine kako preživljavati, a istodobno i skupiti dovoljno bodova da ne izlete iz lige nakon rasula koje je ostavio Glover.  Sad su na pragu ostanka u HNL-u, ali čeka ih još uzvratna utakmica u Varaždinu. A tamo će biti pakleno.

Na gradskom stadionu Puljane će čekati 8000 navijača!

'Ništa nije izgubljeno'

- Gotovo je nevjerojatno koju smo nesreću imali. Umjesto da podebljamo vodstvo nakon rane prednosti, dozvolili smo Istri da preokrene rezultat. Neovisno o tome, mislim da imamo dobru šansu za prolazak, ništa nije izgubljeno. Vjerujem svojim igračima i siguran sam da  ćemo znati  iskoristiti domaći teren te uz podršku punih tribina doći do pobjede koja će nam biti dostatna za plasman u Prvu HNL - rekao je trener Varaždina Mario Kovačević.

Varaždinci koji su 2012. godine zbog dugovanja prema igračima izbačeni iz HNL-a u najniži rang, imaju šansu vratiti prvoligaški nogomet u barokni grad. Vratili su dosta igrača koji su ponikli u klubu, djecu bivšeg Varteksa, Darija Jerteca, Karla Šimeka, Josipa Golubara, Marija Sačera i Domagoja Drožđeka, koji je sa 16 golova prvi strijelac Druge HNL.

Iza Varaždina je i vojska navijača, a po  prosječnom broju gledatelja po utakmici, Varaždinci su bolji od pola HNL-a!

Smjestili su se na petom mjestu, gleda ih prosječno 1500 ljudi. Taj će se prosjek popraviti u uzvratu gdje će osam tisuća duša na stadionu i još puno van njega sanjati prvu ligu...

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Povraćotina 31.05.2018.

    Varaždin ima europsko proljeće a dinamo nema. Ha ha

  • kajzanavek 31.05.2018.

    Šteta za Varaždin, ljepši i konkretniji nogomet su pokazali. Jbg sreća jedeno pomazila Istru.

  • Damirpula35 31.05.2018.

    Koji varazdin ljudi mjesto im je u trecoj ligi lopovi.forza istra.

Komentiraj...
Vidi sve komentare