To je to što me zanima!

Varaždinci drže sve: Tanac je u Iranu uzeo titulu, a Prahić kup

Nakon Branka Ivankovića koji je s Persepolisom osvojio prvenstvo, njegov sunarodnjak Igor Prahić s teheranskim Naftom uzeo je kup. Prahić je slavio ogrnut hrvatskom zastavom...
Vidi originalni članak

Od Varaždina preko Istre, Zadra, Slovenije pa do Irana. 

To je put bivšeg kapetana U-21 Vatrenih Igora Prahića (30) koji je s teheranskim Naftom osvojio kup pobjedom protiv Tractora Sazija 1-0. Ništa bez Hrvata, jer uz Prahića u klubu je i Splićanin Željko Mijač, bivši igrač Hajduka i Rijeke, a radi kao pomoćni trener. 

Prahić je u Varteksu proveo četiri godine, bio je jedan od najstandardnijih igrača lige, stoper koji je obećavao. Prošao je sve selekcije hrvatske reprezentacije, a bio je i kapetan juniora koji je na turniru za igrače do 21 godine dobio titulu najboljeg stopera svijeta. 

Sad ima naslov u kupu, a njegov sunarodnjak drži titulu u prvenstvu. Branko Ivanković osvojio je naslov s Persepolisom i Tanac u Iranu ima gotovo pa status legende. Iran je za hrvatske trener obećana zemlja.

Cico Krančar tri godine vodio je Sepahan, isti klub trenirali su i Špaco Poklepović i Luka Bonačić. Legendarni Tomislav Ivić krajem prošlog stoljeća vodio je iransku reprezentaciju kao i Ćiro Blažević.

Tanac je tri godine vodio Iran (2003. do 2006.), s U-23 reprezentacijom osvojio je Azijske igre, a sa seniorima Azijski kup. Iranske klubove trenirali su i Igor Štimac, Luka Bonačić, Vinkog Begović, Mladen Frančić... 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Luka123456 13.05.2017.

    Igor Štomac??????

Komentiraj...
Vidi sve komentare