To je to što me zanima!

Varteks preokrenuo Interu, Zadrani preuzeli samo dno

U 18. kolu Prve HNL Sesvećani su slavljem nakon dva mjeseca pobjegli s dna ljestvice. Po tri boda uzeli su i Riječani i Varaždinci
Vidi originalni članak

Dok je Dinamo u Maksimiru tražio naslov jesenskog prvaka, na drugom kraju grada vodila se bitka za izbjegavanje zadnje pozicije uoči zimske stanke. Zadar je došao u goste Croatiji Sesvete i odlično otvorio utakmicu. Želimir Terkeš zabio je već u drugoj minuti i najavio uspješno zadarsko poslijepodne. No vrlo brzo krenuo je sesvetski 'trio J'. Za početak je u 10. minuti prvog dijela pogodio Juroš, a preokret je u 10. minuti nastavka donio Goran Jurakić. Sve dvojbe otklonio je Mario Jurin golom 19 minuta prije kraja. Sesvećani su posljednji put pobijedili 5. listopada i na novo slavlje čekali više od dva mjeseca. Dočekali su ga taman uoči zimskog sna...
A Inter pod vodstvom trenera Borimira Perkovića još nije pobijedio na svojem travnjaku. Nije ni protiv Varteksa, iako je vodio do 86. minute. Josip Brezovec doveo je Varteks u vodstvo već na otvaranju utakmice, a sredinom prvog dijela glavnu rolu je preuzeo Mario Grgurović. Bivši igrač Dinama i Hajduka prvo je zabio za 1-1, a onda početkom nastavka asistirao Davoru Kukecu za preokret. Inter je vodstvo čuvao do pred kraj, a onda je Enes Novinić iz gužve ugurao loptu u mrežu za 2-2. Već je počela sučeva nadoknada. Pogrešku Interove obrane iskoristio je Goran Mujanović. Sjurio se prema Brašniću, pričekao da golman 'legne' i pogodio za pobjedu Varaždinaca.
- Napravili smo Interu isto što i Slaven Belupu nedavno, preokrenuli u zadnjim minutama. Ovako je uvijek najslađe - uz smiješak je nakon utakmice govorio strijelac gola za pobjedu Goran Mujanović.
Rijeka je na Kantridi nadigrala Cibaliju, ali to je kapitalizirala samo jednim golom.
- Ova nam je polusezona bila vrlo turbulentna i dobro je da smo je završili pobjedom - kaže pomoćni trener Rijeke Mario Tot.
Ključan trenutak bio je u 48. minuti. Tad je dašak Južne Amerike pod stijene donio Ramon Fernandez. Argentinac je ušao na poluvremenu i nakon samo dvije minute na terenu driblinzima 'nanizao' nekoliko braniča Cibalije. Izbio je pred gol Vinkovčana i pogodio za pobjedu.
- U Osijek smo došli po bod i s njim i odlazimo - rekao ju Bojan Vručina nakon što je njegov Slaven Belupo odigrao 0-0 u Gradskom vrtu. Osijek je više imao loptu, imao je i više izglednih situacija, ali ne i dovoljno spretnosti u realizaciji. Podjela bodova na kraju je nekako i najpravedniji ishod.

PRVA HNL, 18. KOLO
CROATIA SESVETE - ZADAR 3-1 (Juroš 10, Jurakić 55, Jurin 71 / Terkeš 2)
INTER - VARTEKS 2-3 (Grgurović 26, Kukec 54 / Brezovec 7, Novinić 86, Mujanović 90)
OSIJEK - SLAVEN BELUPO 0-0
RIJEKA - CIBALIA 1-0 (Fernandez 48)
DINAMO - ZAGREB 3-1 (Balaban 28, Sammir 55, Mandžukić 64 / Vugrinec 86)
ŠIBENIK - HAJDUK (20.15)

Idi na 24sata

Komentari 3

  • arsenal fc 07.12.2008.

    ne silva sad je Hajduk po igri daleko iznad vas i biti će na kraju sezone prvi.A Dinamo je za k.u.r.a.c

  • arsenal fc 07.12.2008.

    ajde zadre dobite više nešto koji van je vrag

  • Silvaa 07.12.2008.

    jbš takav Dinamo sad smo na razini Hajduka...

Komentiraj...
Vidi sve komentare