To je to što me zanima!

Petoligaški spektakl: Varteks vs. Varaždin pod reflektorima

PETOLIGAŠKI SPEKTAKL Navijači nekad slavnog Varteksa osnovali su klub istog imena i danas u 2. ŽNL-u igraju s Varaždinom, klubom za koji su nekad navijali
Vidi originalni članak

U početku smo doslovno išli od kuće do kuće i skupljali igrače. A gradski derbi dočekujemo sa 140 registriranih igrača, rekao je Rikardo Kahlina, osnivač White Stonesa i glavni tajnik Varteksa.

Godinama je bio uz “pravi” Varteks. Kad je klub promijenio ime i postao Varaždin, Kahlina i drugi navijači odlučili su osnovatisvoj klub i početi iz zadnje lige. U kojoj je, zbog financijskih problema, završio i Varaždin.

Odlično je što nogomet u Varaždinu i dalje živi. Kao navijač bit ću neutralan, Vugrinec se veseli ovom derbiju

- Nismo mogli dopustiti da se ime Varteks izbriše iz povijesti. Nas 60-ak sastalo se u pivnici u Varaždinu, slično kao Duje Kaliterna kad je osnovao Hajduk - rekao je Jurica Belcar, predsjednik i jedan od osnivača.

Varteks današnji gradski derbi dočekuje s osam bodova prednosti u odnosu na klub zbog kojeg je nastao. Domaće utakmice igraju u varaždinskom predgrađu Jalkovcu, ali za derbi će se, prvi put nakon godinu i pol, vratiti na gradski stadion, kojim se sad koristi Varaždin.

- Odlučili smo im izaći u susret kao mladom klubu, a i učinili smo to zbog promocije varaždinskog nogometa - rekao je Tomislav Ivanković, brat bivšeg Dinamova trenera Branka, koji čuva ključeve stadiona.

Žao mi je što se ovakva utakmica igra u petoj ligi, ali dobro je dok se igra..., Marijan Mrmić otići će na utakmicu

Za Varteks će igrati i Zoran Kastel (40), legenda “originalnog” Varteksa. Prije 11 godina igrao je protiv Aston Ville, a danas (19 sati) igrat će petoligaški gradski derbi.

- Dečki su me zvali na početku sezone i odlučio sam pomoći jer je nogometna atmosfera u ovom gradu dotaknula dno. I da, slavit ću ako zabijem - kaže Kastel.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • kaje ha 30.09.2012.

    VARTEKS Bnf

  • LEGOS 30.09.2012.

    e ovu bi utakmicu trebalo prenositi, a ne onu jucer lakrdiju dinamo hajduk

  • QuiscoBanficar 30.09.2012.

    i sad, najvažnije od svega... ovaj novoosnovani nk varaždin (tzv. škola nogometa) NIJE originalni varaždin (tj. stari varteks). stari varteks, tj. nk varaždinzarezvaraždin još uvijek postoji. nije ugašen, nego samo suspendiran zbog duga od više desetaka milijuna kuna. a njegovi juniori i kadeti (ono kaj je od njih ostalo) i dalje igraju u 1. hnl uz blagoslov "pametnih" u zagrebu. a ovo protiv čega danas igramo je najmlađi klub u županiji, a valjda i državi. klub koji je osnovan prije par mjeseci. i klub koji nema ni najmanje pravo da prisvaja povijest starog varteks (jbt, pa ni mi u varteksu ne prisvajamo povijest, nego samo hoćemo održati tradiciju imena).

Komentiraj...
Vidi sve komentare