To je to što me zanima!

Vaterpolska katastrofa: Za svjetske prvake 6. mjesto

Hrvatski vaterpolisti su izgubili i utakmicu za peto mjesto od Španjolaca i njihov nastup u Pekingu slobodno možemo nazvati čistim debaklom
Vidi originalni članak

Prisjetimo se još jednom. Mjesec je lipanj, pripreme za EP u Malagi u punom su jeku...
- Europsko prvenstvo ne dočekujemo u punoj formi, ovoga nam je ljeta važnije su nam Olimpijske igre, za njih se spremamo - najavio je izbornik naše reprezentacije Ratko Rudić. Nakon što su završile Igre u Pekingu, cinik će postaviti pitanje: Za koje se to Olimpijske igre spremate? London 2012.? A ništa, idemo onda tamo uzeti zlato...
Kada Hrvatska na olimpijskom turniru u vaterpolu ostane na šestom mjestu, na pola puta, to ne može biti ništa drugo nego debakl. U Pekingu se pojavilo 12 momčadi, a lošiji od nas su Kina i Kanada, vaterpolske sile, te Australija, Grčka, Njemačka i Italija. Iako imamo nominalno najboljeg igrača svijeta, neki kažu i najboljeg izbornika svijeta. Ali i jednu neugodnu tradiciju - od posljednjih 11 utakmica za medalju izgubili smo deset. Nismo u Melbourneu, pa smo uzeli zlato.
Od njih smo očekivali u najboljem slučaju zlato, u onom lošijem bilo koju medalju. Nismo uspjeli čak biti ni peti, izgubili smo od Španjolaca koji navodno igraju najljepši vaterpolo na turniru. Dovoljno lijep da pobjede nas, ali i da od Srba izgube s visokih 9-5. Ali valjda je falilo motiva, to je dobri stari hrvatski izgovor.

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 9-11 (2-0, 3-5, 1-3, 3-3)

MAĐARI OBRANILI ZLATO, SRBIJI BRONCA
Nakon Sydneyja i Atene, Mađarska je i treći put zaredom olimpijski prvak u vaterpolu. U finalu su se lako obračunali s SAD-om, pobijedili 14-10. Tri pol četvrtine Amerikanci su se nosili s ukupno deveterostrukim olimpijskim pobjednicima, no presudila je serija 5-0 kod 9-9.
Borba za broncu u Pekingu ponudila je okršaj dviju momčadi koje su donedavno činile jednu. U utakmici malih brojeva Srbija je pobijedila Crnu Goru 6-4, ali bilo je puno manje neizvjesnosti nego što govori konačni rezultat. Srbi su vodili 6-1 i vrlo rano osigurali brončanu medalju.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • dell boy 24.08.2008.

    Sto sad nema onih velikih Hrvata sto ih je bilo juce ???:)))))

  • dell boy 24.08.2008.

    Gdje su oni sto su rekli da je bolje biti peti nego cetvrti jer su tako prognozirali da ce biti? Pa ljudi moji, je li mogao biti savrseniji dan. Ipak ce se nasa zastava vioriti na vaterpolu.

  • dusansk 24.08.2008.

    jel moglo gore??? Hrvatska izgubila, Srbija uzela medalju...

Komentiraj...
Vidi sve komentare