To je to što me zanima!

'Vatrena' ruta: Tirana, Skadar pa Finska; put od čak 3000 km

SAMO MALO ZAGREBA Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić okuplja igrače u ponedjeljak, a već u srijedu kreću na put i kući se vraćaju tek pet dana i dvije utakmice poslije
Vidi originalni članak

Kad je posljednji put hrvatska reprezentacija provela praktički cijelo okupljanje na putu, Niko Kovač oprostio se od klupe. Čačićevi “Azerbajdžan” i “Norveška” bit će Albanija i Finska.

“Kockasti” su prošle godine u rujnu u tri dana gostovali u Bakuu i Oslu te je Kovač nakon remija i poraza dobio otkaz. Valjda se loša iskustva neće ponoviti idućeg tjedna.

Ante Čačić jučer je objavio popis za utakmice s Kosovom 6. i s Finskom 9. listopada. Na njemu nema iznenađenja, Ćorića i Roga prepustio je mladoj reprezenatciji i Nenadu Gračanu za ključnu utakmicu protiv Šveđana.

Reprezentacija se okuplja u ponedjeljak i u Zagrebu će prije puta u Tiranu odraditi samo dva treninga. U glavni grad Albanije leti u srijedu ujutro. To je let od 600 kilometara, a nakon toga slijedi još 100 kilometara autobusom do Skadra po lošim cestama.

S Kosovom igramo u četvrtak, a u petak ujutro “kockasti” lete za Finsku, odnosno Tampere. Udaljenost Tirane i Tamperea je 2300 kilometara. Tako će naši u samo tri dana prijeći 3000 kilometara. Petak, subotu i nedjelju provest će u Finskoj, a u Zagreb se vraćaju kasnim letom nakon utakmice u Tampereu.

Neće to biti lagan tjedan za Hrvatsku, ali barem protivnici nisu tako teški. Bila bi senzacija da Hrvatska, koja je nesretno ostala bez pobjede protiv Turske, kiksa na jednom od ova dva gostovanja. Nikola Kalinić briljirao je u utakmici Europske lige. No ni to mu očito neće donijeti mjesto u prvih 11.

- Mandžukić je igrač koji nam puno donosi. Gine za momčad i ima karizmu - rekao je u intervjuu za naš list prošli tjedan Ante Čačić, koji je prije dva dana proslavio 63. rođendan.

  • DOMA DVA TRENINGA Hrvatska će u Maksimiru trenirati u ponedjeljak i utorak, putuje se u srijedu
  • PET DANA NA PUTU U srijedu se ide u Albaniju, u petak u Finsku, a povratak u Zagreb u nedjelju je navečer
Idi na 24sata

Komentari 10

  • nijetebriga 01.10.2016.

    Ma gine ajme kako gine, od kad ono nije postiga gol...kao da se zamjerio lopti i ona njemu. pa u utakmici sa Turskom nas je Mario gusio, livo smetalo rekli bi... ... Zezate se sa njim i sa nama...nek gine u drugom poluvremenu, Nikola bi treba biti u prvih 11...

  • ludivarazdinec 01.10.2016.

    ah siroti bas mi ih je zal......

  • Hrco14 01.10.2016.

    Idealni sastav bi bio Subasic Lovren Vrsaljko Milic Vida Modric Rakitic Badelj Pjaca Perisic Kramaric

Komentiraj...
Vidi sve komentare