To je to što me zanima!

Vatreni, bolje je biti drugi nego prvi: Idemo na 'skupinu smrti'

Najdalji domet Vatrenih na Euru je četvrtfinale. Ako iduće godine želimo nadići taj uspjeh, morali bismo više pažnje posvetiti kalkulacijama. A one nam govore da je bolje biti drugi i gospodi Englezima prepustiti skupinu
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija ždrijebom u Bukureštu saznala je da će na Euru 2020. igrati s Engleskom i Češkom u skupini D. Preostali član naše skupine znat će se u ožujku kada Srbija, Škotska, Norveška i Izrael odrade dodatne kvalifikacije kroz Ligu nacija.

I kako je to običaj kada se saznaju protivnici - počnu kalkulacije. A nama govore da nam je najbolje biti drugi, odnosno prepustiti prvo mjesto Engleskoj, koja je ujedno i prvi favorit Eura.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Razlog je očigledan. Prvi iz naše skupine u osmini finala putuje u Dublin 30. lipnja i ide na drugoplasiranog iz skupine F koja je već proglašena 'skupinom smrti'. U njoj igraju Njemačka, Francuska i Portugal. Dakle, bilo kojeg od ova tri velikana valjalo bi zaobići, a to možemo ako se u osminu finala probijemo kao drugi.

U tom slučaju igrali bi u Kopenhagenu 29. lipnja, a protivnik bi nam bio drugoplasirani iz skupine E u kojoj igraju Španjolska, Švedska i Poljska. Ako pretpostavimo da će Španjolci osvojiti skupinu, Švedska ili Poljska ipak su bolja opcija od Njemačke, Francuske ili Portugala.

Na koncu, nekoga iz skupine F u četvrtfinalu nećemo moći zaobići. Naravno, u slučaju da ta reprezentacije pobijedi svojeg protivnika u osmini finala što i ne bi trebao biti preveliki zalogaj s obzirom da će na najboljeg trećeplasiranog iz skupina A/B/C.

Dakle, s Njemačkom, Francuskom ili Portugalom bi se u tom slučaju sreli tek u četvrtfinalu. U polufinalu bi mogli, primjerice, na Talijane (skupina A) ili Belgijce (skupina B) ili, pak, na Nizozemce ako oni u svojoj skupini C izbore drugo mjesto, a ne prvo.

Brojne su kalkulacije, a ovako izgleda cijeli kostur same završnice Europskog prvenstva 2020. u 12 gradova.

Skupine Eura 2020.

  • SKUPINA A (Rim, Baku): 1. Turska, 2. Italija, 3. Wales, 4. Švicarska
  • SKUPINA B (Kopengahen, St. Peterburg): 1. Danska, 2. Finska, 3. Belgija, 4. Rusija, 
  • SKUPINA C (Amsterdam, Bukurešt): 1. Nizozemska, 2. Ukrajina, 3. Austrija, 4. Pobjednik play-offa D (Gruzija, Bjelorusija, Kosovo, S.Makedonija)
  • SKUPINA D (London, Glasgow): 1. Engleska, 2. HRVATSKA, 3. (Škotska, Izrael, Norveška ili Srbija)  4. Češka
  • SKUPINA E (Bilbao, Dublin): 1. Španjolska, 2. Švedska, 3. Poljska, 4. pobjednik play-offa B (BiH, Sjeverna Irska, Republika Irska, Slovačka)
  • SKUPINA F (Munchen, Budimpešta): 1. Pobjednik play-offa A (Island, Rumunjska, Bugarska, Mađarska), 2. Portugal, 3. Francuska, 4. Njemačka
Idi na 24sata

Komentari 119

  • Dadoya 01.12.2019.

    Samo nek nema nigdje Azerjbedzana... jer s njima je muka 😂🤦‍♂️

  • 01.12.2019.

    Nama to kalkuliranje nikad nije igralo niti nece.Ako budemo igrali i dali sve od sebe nitko nas nece nadigrat,a budemo li razmisljali puno bili vako ili onako,onda ce nam Srbija biti Francuska.To je nasa glava sportska kojoj je bolje da previse ne kombinira.

  • ninorasic 01.12.2019.

    A ako budemo treći?

Komentiraj...
Vidi sve komentare