To je to što me zanima!

Vatreni su glavne face u Italiji; United čuva niz kod Leicestera

ŠTO GLEDATI DANAS? Mandžo, Pjaca, Brozović i Perišić večeras igraju veliki derbi u Torinu. Leicester traži izlazak iz krize protiv nepobjedivog Uniteda, a Egipat i Kamerun bore se za titulu najboljeg u Africi
Vidi originalni članak

Od 17 sati: Leicester - Manchester United (Premiership)

Aktualni prvak Engleske Leicester ove sezone bori se za preživljavanje u Premiershipu. Nevjerojatan je pad Ranierijeve momčadi budući da ih je napustio tek jedan igrač u odnosu na šampionsku sezonu, N'Golo Kante.

Trenutno su 16. na tablici, samo dva boda iznad Sunderlanda i Crystal Palacea koji drže 19. i 20. poziciju. U zadnjih pet utakmica dali su samo jedan gol dok se danas nadaju da će prekinuti niz od tri uzastopna poraza.

'Crveni vragovi' ne gube, ali i ne pobjeđuju. Naime, oni su bez poraza u Premier ligi 14 utakmica, još od listopada i Chelseaja. Štoviše, vodeći su u ligama petice s nizom bez poraza u prvenstvu, jer baš tim remijem s Hullom prestigli su Barcelonu, koja ima 13.

Gledajući sva natjecanja, United je na 17 bez poraza. No, gledajući izvan liga petice, jedina momčad bez poraza u Europi je - Rijeka!

Unatoč tome, Chelsea im bježi 17 bodova uz odigranu utakmicu više. Slaba je to utjeha za Josea Mourinha.

Od 20 i 45: Juventus - Inter (Serie A)

Inter je u strahovitoj formi od dolaska novog trenera Stefana Pioilija. U zadnjih deset utakmica broje osam pobjeda, remi i poraz, a trenutno imaju sedam uzastopnih ligaških pobjeda.

Njihov niz stiže na najteži mogući test - gostuju Juventusu u Torinu kojeg su pobijedili 18. rujna na Meazzi 2-1 golom Ivana Perišića u samom finišu utakmice. 

No, tu su imali posla s anemičnim Juventusom van forme. Danas aktualni prvak igra dobro i ofenzivno, a od prve minute možemo očekivati Marija Mandžukića s jedne, odnosno Marcela Brozovića i Ivana Perišića s druge strane.

Inter bi u slučaju pobjede vratio nadu ostalim kandidatima za 'scudetto'.

Od 20 sati: Afrički kup nacija: Egipat - Kamerun (finale)

Afrički kup nacija stigao je do finala. U Gabonu se za zlato bore Egipat i Kamerun. Posljednji put ove dvije reprezentacije srele su se na istom prvenstvu prije sedam godina u četvrtfinalu i bolji je bio Egipat poslije produžetaka 3-1. Zanimljivo, i tada je gol 'faraona' čuvao Essam El Hadary, najveći heroj Egipta u polufinalu koji je skinuo dva penala Gancima. 

Njemu su danas 44 godine i kao kapetan predvodit će svoju reprezentaciju protiv Kamerunaca koji su u završnici preko Senegala i Gane stigli do velikog finala.

Kamerun je posljednji put pokorio Afriku 2002., a ukupno broje četiri naslova prvaka. Egipat je pak puno uspješniji - zadnje zlato osvojeno je 2010., sedam ih imaju ukupno iz osam finala.

Od 18 sati: Waregem - Gent (Jupiler league)

Hoće li Lovre Kalinić zadržati netaknutu mrežu i četvrtu utakmicu nizu na golu svog Genta? Otkako je došao Lovre u belgijski klub, ovi ne mogu primiti gol, a on radi doslovno čuda. Danas Gent od 18 sati gostuje kod Waregema koji im bježi sedam bodova što je drugi najteži test za Lovru od odlaska iz Hajduka u Belgiju.

Onaj najteži je položio je prethodnog vikenda protiv prvaka Club Bruggea kojeg su dobili 2-0. I tu je naš reprezentativac odradio impresivan posao.
 

Idi na 24sata

Komentari 43

  • tomicalomica 06.02.2017.

    Aha jesu glavne zvijezde moj 🐒 ! Mandzo se nije snašao , Brozo do 55 min nevidljiv onda je shvatio da je u igri , u 60 toj zamijenjen , Pero dobio crveni kurton u 96 toj baš kao i za Vatrene protiv Islanda ,, meni je najbolji bio Pjaca

  • ikik_1 05.02.2017.

    United nije na 17 bez poraza nesposobnjakovici! Prije tjedan dana je izgubio u polufinalu kupa.

  • NOHA 05.02.2017.

    Inter amala..danas dobivamo đubrentus..

Komentiraj...
Vidi sve komentare