To je to što me zanima!

"Vatreni" protiv Španjolske i Engleske u Uefinoj Ligi nacija!

Hrvatska nogometna reprezentacija izvukla je Englesku i Španjolsku u prvom izdanju Uefine Lige nacija. Imat ćemo težak put do trofeja, ali i šanse da se tako kvalificiramo na Euro 2020.
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija imat će vrlo jake protivnike u premijernom izdanju Uefine Lige nacija, novog natjecanja za nacionalne vrste. "Vatreni" će ovu jesen igrati protiv Engleske i Španjolske u skupini 4 lige A, odlučeno je na ždrijebu u Lausannei.

"Vatreni" će igrati po jednu utakmicu s "gordim albionom" i "furijom" kod kuće i u gostima u nekima od reprezentativnih termina u rujnu, listopadu i studenom.

Pobjednik skupine izborit će plasman na završni turnir četiri prvoplasirane selekcije iz svake od četiri skupine koji se održava u lipnju iduće godine po sustavu polufinale - finale na neutralnom terenu za trofej pobjednika Lige nacija, a posljednja selekcija ispada u ligu B.

Hrvatska nije imala sreće u ždrijebu poput, primjerice, Belgije, koja je izvukla Island i Švicarsku, no dobila je priliku ugostiti velikane europskog nogometa te treći put igrati na kultom Wembleyju, gdje smo ostvarili veliku pobjedu 3-2 i težak poraz 5-1.

Liga nacija poslužit će i kao dopunsko natjecanje za Europsko prvenstvo 2020. jer će pobjednici svake od četiriju liga (nakon završnih turnira u kojem će sudjelovati pobjednici svih skupina) izboriti izravan plasman na završni turnir. Pobjednici svih skupina napreduju u ligu iznad, a posljednji ispadaju u rang niže.

Ždrijeb je bio dosta povoljan za Roberta Prosinečkog, novog izbornika Bosne i Hercegovine, koji je za protivnike u ligi B dobio Austriju i Sjevernu Irsku, a kuglice su odlučile kako će Srbija i Crna Gora prvi put odigrati međusobnu utakmicu nakon razdvajanja 2006.

Liga A

Skupina A1: Nizozemska, Francuska, Njemačka
Skupina A2: Island, Švicarska, Belgija
Skupina A3: Poljska, Italija, Portugal
Skupina A4: Hrvatska, Engleska, Španjolska

Liga B

Skupina B1: Slovačka, Ukrajina, Češka
Skupina B2: Rusija, Švedska, Turska
Skupina B3: Austrija, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Irska
Skupina B4: Wales, Republika Irska, Danska

Liga C

Skupina C1: Škotska, Albanija, Izrael
Skupina C2: Mađarska, Grčka, Finska, Estonija
Skupina C3: Slovenija, Norveška, Bugarska, Cipar
Skupina C4: Rumunjska, Srbija, Crna Gora, Litva

Liga D

Skupina D1: Gruzija, Latvija, Kazahstan, Andora
Skupina D2: Bjelorusija, Luksemburg, Moldavija, San Marino
Skupina D3: Azerbajdžan, Farski Otoci, Malta, Kosovo
Skupina D4: Makedonija, Armenija, Lihtenštajn, Gibraltar

Idi na 24sata

Komentari 119

  • Shogun 24.01.2018.

    Skupina atraktivna,ali nadao sam se da dobijemo nekoga malo bližeg,čisto radi odlaska na gostovanje.Španjolska i Engleska malo podaleko.

  • Glasaj za HSP1861 24.01.2018.

    Sta ce nam ovo

  • SPALATINO 24.01.2018.

    A Englezi opet dobili šansu igrat na kultnom Maksimiru

Komentiraj...
Vidi sve komentare