To je to što me zanima!

Već sada sve je spremno: EP koje košta - nula kuna

Hrvatska je dobila domaćinstvo EP-a u vaterpolu 2010., a troškovi organizacije bit će zanemarivi, pogotovo u usporedbi s rukometnim SP-om
Vidi originalni članak

Za razliku od Svjetskoga rukometnog prvenstva na koji će Hrvatska potrošiti “milijarde”, nedavno dobiveni EP u vaterpolu neće nas stajati gotovo ništa. Barem tako tvrdi predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.
- Ženski turnir igrat će se na bazenu na Šalati koji je potpuno spreman. Muški dio turnira održat će se na unutrašnjem i vanjskom bazenu na Savi, a problem tribina riješit će se kao na Final Fouru Eurolige. Sve u svemu, nema se što puno ulagati.
S obzirom na to da je Final Four koji Mateša spominje igran na vanjskom bazenu, jasno je da će se i završne utakmice Europskog prvenstva igrati vani, a oko bazena bit će postavljene montažne tribine.
Prema tome, izgleda da će domaćinstvo ovog natjecanja biti i te kako isplativo, a osim minimalnih troškova Zagreb i Hrvatska mogli bi imati solidnu dobit zbog odličnog vaterpolskog položaja naše zemlje.
- Kad pogledate, sve najveće vaterpolske sile nalaze se u blizini Hrvatske, tako da bi i mnogo navijača moglo stići u Zagreb.

RUDIĆ: HRVATSKA I SRBIJA DAT ĆE POBJEDNIKA SKUPINE
Nakon ždrijeba skupina za vaterpolski turnir na Olimpijskim igrama naš izbornik Rudić nije bio nesretan, ali ni pretjerano sretan.
- Skupine su podjednake, u jednoj i drugoj ima odličnih momčadi - rekao je trener svjetskih prvaka, a jedina loša vijest je da će naši vaterpolisti već na samom početku uvelike odlučivati o konačnom uspjehu. Već na otvorenju igramo s Talijanima, dva dana nakon sa Srbijom, pa s Njemačkom, SAD-om i tek na kraju s domaćinom i autsajderom Kinom. Prvoplasirana momčad ide izravno u polufinale, druga i treća za polufinale će razigravati.
- Vjerujem da bi dvoboj nas i Srba mogao dati pobjednika ove skupine - kazao je najbolji vaterpolski trener svijeta.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • čiča555 24.03.2008.

    Bez brige, več će se netko sjetiti kako upucati koju miljardicu kuna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare