To je to što me zanima!

Većinski vlasnik: Sinovčićevi milijuni sele se u drugu ligu

Reno je posudio klubu 40 milijuna kuna, a više od polovice tog duga pretvorio je u dionice, koje padom u drugu ligu zbog gubitka licencije gube novčanu vrijednost...
Vidi originalni članak

Zadar se borio za ostanak, ali borba je bila uzaludna. Faktori izvan terena poslali su zadarske nogometaše u drugu ligu, a gubitak će biti milijunski. 

Uz probleme sa stadionom, manjak prostora za rad medija, nenatkrivena mjesta na tribinama i udaljenu VIP ložu, Zadrani su bez licencije za prvu ligu ostali i jer nisu poštovali zacrtane financijske kriterije.

- Istaknuto je da revizorsko izvješće nije napravljeno u skladu s pravilnikom. Što god to značilo - rekao je Mladen Baždarić, tajnik kluba.

Financijski problemi bili su dio privatizacije NK Zadra, u kojoj je u središtu pozornosti bio Reno Sinovčić. Dugogodišnji vanjski suradnik posudio je klubu 40 milijuna kuna još 2009. godine, a Zadar mu je vratio oko 17 milijuna kuna.

Ostatak duga, vrijedan gotovo 24 milijuna kuna, pretvoren je u dionice, kojima Sinovčić ionako ne smije raspolagati jer mu je poslije akcije Ribar blokirana sva imovina.

Afera sa Sinovčićem samo se uklopila u tešku zadarsku sezonu, u kojoj se Zadru svaki potez obio o glavu. Uključujući završni poziv o istom terminu svih utakmica.

- To bi pridonijelo pozitivnoj percepciji javnosti o regularnosti - pisali su Zadrani. 

HNS im poslije odbijene licencije može slobodno reći:

- Eto vam sad. Sami ste tražili regularnost. 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Marin-Arsenal 23.05.2015.

    Cilj HNS-a je izbacit sve dalmatinske klubove,kako tako.Nije da su ovi zadrovi problemi od jučer pa ajde.Svake godine Zadar ima iste probleme.Ne vidim razlog zašto baš sad,zašto ne pred 2,3 5 godina?Ništa ostao vam je sad jos Hajduk i Split.

  • duje912 23.05.2015.

    kako pošten čovjek sa poštenim radom može imati 40 milja kuna?????????????

  • zvzmir 23.05.2015.

    I onda se čude što ljudi ne dolaze na stadione, a sve se riješava van terena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare