To je to što me zanima!

Vedra vatrena budućnost: Eksplozija na jugu Afrike

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Čak i ako se oproste braća Kovač, Slaven Bilić ne mora graditi novu momčad. Jedino je može samo dodatno pojačati i čekati povratak Eduarda
Vidi originalni članak

Gotovo je, odlazim, bila je to moja zadnja utakmica za reprezentaciju, rekao je Niko Kovač nakon utakmice s Turskom. No dan nakon Bilić je još držao nadu na životu.
- Ne mora biti da će se oprostiti. Ja znam da postoji ta mogućnost da neki igrači kažu 'zbogom’, ali treba još pričekati dok se glave ohlade - rekao je izbornik, koji je još prema nečemu postao prvi. Svi su se njegovi prethodnici nakon velikih natjecanja suočavali s problemom smjene generacija ili sastavljanjem sasvim nove momčadi. Bilić je to obavio svojim dolaskom na izborničku klupu, sad tako težak posao neće imati. Čak i da se oproste Niko i Robert Kovač - nema sumnje da će jako nedostajati reprezentaciji - Bilić može biti spokojan. Zamjene je već našao, na Robijevoj poziciji možemo očekivati Ivicu Križanca, a borba za kapetanovu poziciju ionako se već dugo vodi. Leko, Vukojević, Pokrivač već čekaju u niskom startu.
Teško je da će u kvalifikacije za SP Bilić krenuti s puno novih igrača. Tu bi, uz Križanca, mogao biti Mario Mandžukić, pokušat će u HNS-u riješiti sve dvojbe oko Darija Cvitanicha, argentinskog Hrvata, koji toliko želi igrati za Hrvatsku. Naravano, najveći će dobitak biti Eduardov povratak kojim će ova momčad biti još jača, bolja. I svoju bi pravu eksploziju trebala doživjeti na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010.


PRVI NA POPISU NOVIH IGRAČA
IVICA KRIŽANAC - S Bilićem se već dogovorio da će igrati kvalifikacije bude li igrao kao dosad. Kvalitetan stoper uvijek nam je potreban.
MARIO MANDŽUKIĆ - Bio bi već i na Euru da se nije prekasno probudio i počeo zabijati. Talent nije upitan, njegov su problem “glava” i karakter.

POTENCIJALNI NOVACI
DARIO CVITANICH - Hrvat iz Argentine potpisao je za Ajax, a taj napadač želi igrati za Hrvatsku. Bilić ga cijeni i sad je red na administraciji.
MARIN TOMASOV - I on je jedan od talenata iz HNL-a koji bi uskoro mogao u reprezentaciju. Jasno, samo ako još napreduje, ovo dosad nije dovoljno.

POGLED U DALJU BUDUĆNOST
DANIJEL SUBAŠIĆ - Pletikosa, Runje i Galinović su nedodirljivi, ali i u tridesetima. Novi Hajdukov golman prvi je na popisu njihovih nasljednika.
IVAN KELAVA - A Subašićeva zamjena, bude li sve normalno, trebao bi postati Dinamov mladi golman Ivan Kelava. Sjajan dvojac na golu.

DVIJE POSTAVE

EURO 2008.: Pletikosa - Ćorluka, R. Kovač, Šimunić, Pranjić - Srna, N. Kovač, Modrić, Kranjčar - Olić, Petrić.

SP 2010.: Pletikosa - Ćorluka, Križanac, Šimunić, Pranjić - Srna, Vukojević, Modrić, Kranjčar - Eduardo, Olić (Petrić).

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Marin16 23.06.2008.

    sasapref, ako ste vi svi srbi onda ne znam prodi malo po internetu pogledaj odakle je igor duljaj

  • sasapref 23.06.2008.

    Nemam ja nista protiv toga da nas pobedi kazahstan,azerbejdzan i ostale njam-njam drzave.Prestao bih gledati fudbal samo kad bi izgubili od Hrvatske,cak i u pionirskom uzrastu.Hvala Bogu pa se to ne moze dogoditi,jer smo najjaci kad treba!!!

  • sasapref 23.06.2008.

    Zasto ne bi zvali Zilica da vam brani.On je najbolji golman u Hrvatskoj u poslednjih 20 g.,a i dobar je momak :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare