To je to što me zanima!

Vekić izgubila u finalu, Konjuh "biciklom" u kvalifikacijama...

Hrvatske tenisačice neće po dobru pamtiti subotu. Donna Vekić poražena je u finalu ITF-turnira u Sankt Peterburgu, a Ana Konjuh u kvalifikacijama WTA-turnira u Wuhanu
Vidi originalni članak

Donna Vekić nije uspjela okruniti uspješan tjedan u ruskom gradu Sankt Peterburgu titulom na ITF-turniru vrijednom 100.000 dolara. Mlada hrvatska tenisačica izgubila je u finalu od domaće predstavnice Natalije Vihljanceve 6-1, 6-2 za 64 minute igre.

Osječanka (20) će ulaskom u finale na novoj WTA-ljestvici od ponedjeljka sa 104. napredovati na 94. mjesto, dok će njena osam mjeseci mlađa protivnica skočiti čak 72 mjesta, s 234. na 162. poziciju.

Samo dan nakon što je ispala u polufinalu WTA-turnira u Guangzhouu, Anu Konjuh (18) čekao je meč kvalifikacija za WTA-turnir u Wuhanu 1000 kilometara sjevernije u Kini. Očito je putovanje previše iscrpilo četvrtfinalisticu US Opena jer je izgubila "biciklom".

Amerikanka Grace Min, 128. igračica svijeta, sredila je Dubrovkinju 6-0, 6-0 za 40 minuta igre. Ne bi se taj rezultat trebao znatnije odraziti na plasman Ane Konjuh, skliznut će jednu poziciju niže, na 55. mjesto.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • hbcro7 25.09.2016.

    Pametno da se Donna spustila u niži rang ovih ITF turnira s obzirom da na WTA ne može nikog trenutno pobijediti. Trebala je više ovakvih turnira igrati u zadnjih par godina.Što se tiče Ane ne mogu vjerovati da nije nit gem osvojila unatoč putovanju,naporima itd...Ali četvrtfinale US Opena i polufinale zadnjeg turnira su preokrenuli godinu,možda i karijeru. Ali činjenica je da smo svi vj očekivali od Donne da sa 20 bude oko top 20,a od 2 godine mlađe Ane da bude već unutar top 50,mada je blizu.Ana se barem može opravdati ozljedama s obzirom da je imala jednu operaciju prije par godina i s obzirom da zbog ozljede nije mogla braniti osvojeni turnir od prošle godine.

  • Mél.C.B.🌼 24.09.2016.

    pa dobro..dosla je bar do finala, znaci da je nekoga ipak pobjedila... :)

  • lessi 24.09.2016.

    Pa jučer je igrala polufinale na drugom turniru. Danas kvalifikacije, koje ne bi ni prijavila da je znala da ce u Guangzhou dogurati do polufinala. Mogla se bar potruditi da uzme koji game, ali realno nema neke razlike između poraza 6-0 6-0, 6-2 6-3 ili poraz predajom bez borbe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare