To je to što me zanima!

Vekić u četvrtfinalu: Mislila sam da ću svake sekunde pasti

Donna Vekić se plasirala u četvrtfinale WTA turnira u Brisbaneu, a pobijedila je devetu igračicu svijeta za dva sata i 22 minute sa 7-6 (5), 1-6, 7-5. Donna je spasila dvije meč lopte.
Vidi originalni članak

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Brisbaneu nakon što je u susretu 2. kola pobijedila Nizozemku Kiki Bertens sa 7-6 (5), 1-6, 7-5.

Vekić je do pobjede protiv devete igračice svijeta stigla nakon dva sata i 22 minute igre spasivši pritom dvije meč lopte.

Nizozemka je u trećem setu vodila 5-4 i servirala za meč. Imala je 40-15 i dvije meč lopte, ali je hrvatska tenisačica sve izvukla izjednačivši na 5-5. Vekić je potom oduzela servis svojoj suparnici, te odservirala za pobjedu i prolaz u četvrtfinale.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Bio je to odličan meč, obje smo se borile do zadnjeg poena. Spasila sam dvije meč lopte i sretna sam zbog toga - kazala je Vekić.

Bio je to njihov četvrti međusobni susret i treća pobjeda hrvatske tenisačice. Vekić je slavila i 2016. u San Antoniju, te 2015. u Taškentu, dok je Bertens bila bolja 2016. u Miamiju.

- Danas sam se osjećala doista nespretno, kao da ću svake sekunde pasti na noge - rekla je 22-godišnja hrvatska tenisačica dodavši:

- Ovo je bio fizički zahtjevan meč. Sretna sam što na prvom turniru ove godine imam ovakav ispit, da vidim koliko mogu gurati. Očito mogu igrati dugo, igrati dobro i pobijediti, tako da sam stvarno sretna zbog toga.

Hrvatska tenisačica će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednice dvoboja između braniteljice naslova i prve nositeljice Ukrajinke Eline Svitoline i Bjeloruskinje Aliaksandre Sasnović.
 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Mini me_2 02.01.2019.

    Joj Donnice kako bi te milkio 😂

  • OpetMikiTrasi 02.01.2019.

    "Nizozemka je u trećem setu vodila 5-4 i servirala za meč. Imala je 40-15 i dvije meč lopte, ali je hrvatska tenisačica sve izvukla izjednačivši na 5-5. Vekić je potom oduzela servis svojoj suparnici, te odservirala za pobjedu i prolaz u četvrtfinale." Onda je počela padati kiša i svi zu zatvorili kišobrane jer je sunce bilo prejako, a sakupljači loptica su užurbano lopatama micali snijeg sa travnatog terena. Na kraju su odlučili da pobjeda pripadne danskoj igračici, no kako se je ispostavilo da danska igračica ne igra, Vekić je prošla rezultatom 3:3 u polufinale.

Komentiraj...
Vidi sve komentare