To je to što me zanima!

Veličanstvena sedmorka: Oni su osvojili sva tri velika turnira

Samo su oni bili u momčadi na sva tri natjecanja, a to su Xavi Hernandez, Casillas, Xabi Alonso, Iniesta, Torres, Ramos i Fabregas. Oni su temelj nadmoćne tiki-take
Vidi originalni članak

U samo četiri godine Španjolska je potpuno preokrenula nogomet, pošlo im je za nogom što nikome nije. Osvojili su tri velika turnira u nizu, Euro prije četiri godine, Svjetsko prvenstvo prije dvije i u nedjelju opet Europsko prvenstvo. A najzaslužnija je, kako ih je Marca prozvala, 'veličanstvena sedmorka'. 

Samo njih sedam su bili u momčadi na sva tri natjecanja, a to su Xavi Hernandez (32), Iker Casillas (31), Xabi Alonso (30), Andres Iniesta (28), Fernando Torres (28), Sergio Ramos (26) i Cesc Fabregas (25). Oni su temelj nadmoćne tiki-take.

Trojici nešto starijih će Brazil vjerojatno biti oproštaj od reprezentacije, ali ako osvoje i taj SP, onda mogu u mirovinu potpuno mirni znajući da njihove rekorde nitko neće skinuti. Ovi mlađi, pogotovo Ramos i Fabregas, imaju 'siću' na čeđima, a već su pokorili sve sa 'furijom'.

Dominacija Španjolske mogla bi još dugo potrajati jer i kad neki odu, poput Xavija, Ikera i Xabija, nema brige. Tu su Pique, Silva, Busquets, Mata, Pedro, svi imaju 26 i manje...

Idi na 24sata

Komentari 37

  • jabulario 02.07.2012.

    španjolska cijelo prvenstvo počinje utakmicu bez napadača i na kraju je torres najbolji strijelac..

  • klaussr 02.07.2012.

    Reina, Arbeloa, Albiol i David Silva isto tako su osvojili sve tri titule, znaci to je velicanstvenih 11.

  • Puž 02.07.2012.

    7 veličanstvenih u nogometnoj reprezentaciji države Republike Hrvatske: Luka Modrić, Otto Barić, Rafo, torta, Otto Barić torta, Cruz Castillo i Božo Sušec torta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare