To je to što me zanima!

'Kauboji' znaju i posljednjeg protivnika: Česi dobili Ukrajinu!

Hrvatski rukometaši saznali su i posljednjeg protivnika u drugom krugu Eura, a to će biti Češka. Oni su u odlučujućem dvoboju pobijedili Ukrajinu 23-18 i tako otišli u daljnju fazu...
Vidi originalni članak

Njemačka, Španjolska, Austrija i Češka su reprezentacije protiv kojih će Hrvatska igrati u drugom krugu skupine I! Naši su besprijekorno odradili svoju skupinu i s kokicama u ruci i pred TV-om u opuštenom izdanju su mogli gledati naše buduće protivnike.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Austrijanci su prvo sredili Makedonce uvjerljivih 32-28 i osigurali prvo mjesto, a o drugoj poziciji su u izravnom dvoboju odlučivale Češka i Ukrajina. Ukrajincima je trebala pobjeda od dva razlike u dosta čvrstoj i teškoj utakmici, ali Česi su ipak uspjeli doći do pobjede 23-19 zahvaljujući kvalitetnijoj vanjskoj liniji.

Češka je u drugom krugu bila i na Euru 2018. u Hrvatskoj, a 'kauboji' su ih pobijedili u utakmici za peto mjesto.

Najbolji kod Čeha bio je Babek koji je utrpao šest golova, a Mubenzem je dao četiri. Hrabre i borbene Ukrajince predvodio je Kozakevič zabivši četiri komada.

U skupini D Norveška je pobijedila neugodne Portugalce 34-28 i tako je prenijela dva boda u drugi krug. Ali nije to bilo baš lagano, pa nisu Portugalci samo tako pobijedili Francuze.

Norvežani su ih i shvatili ozbiljno, ali na početku je bila prava borba. Portugal je držao egal i stalno su bili na jedan, dva razlike. Ali kada Sagosen i družina dodaju gasa, možete ih samo gledati i plakati od muke do mile volje. Nevjerojatnom serijom od 6-1 su početkom drugog dijela i potpuno pobjegli Portugalu, a ta serija im je donijela komotniju završnicu i pobjedu od 34-28.

Norvežani su u ovom susretu pokazali nevjerojatnu širinu, a čak četiri igrača njih pet je zabilo četiri ili više gola. Najraspoloženiji bio je Joendal sa sedam komada, Abelvik Rode je utrpao šest komada, Johannessen također šest, Sagosen pet, a Reinkind četiri.

Bila je to nevjerojatna ofenzivna predstava u drugom dijelu i poslali su silovitu poruku glavnim konkurentima.

Najbolji kod Portugala bio je Rodrigues s pet golova.

Švedska je u posljednjoj utakmici skupine F u Goteborgu svladala Poljsku sa 28-26 i osigurala drugo mjesto iza Slovenije koja je u prvom krugu ostvarila sve tri pobjede.

Četiri švedska igrača postigla su po pet golova protiv Poljske, Daniel Pettersson, Jim Gottfridsson, Andreas Nilsson i Kim Ekdahl du Rietz, dok je Szymon Sicko bio strijelac osam golova za Poljsku.

Slovenija je u svom posljednjem nastupu u Goteborgu svladala Švicarsku sa 29-25. Miha Zarabec je sa šest golova bio najbolji kod Slovenije, dok je Andre Schmid s osam pogodaka predvodio Švicarsku.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Dak1959 14.01.2020.

    Idemo dalje !

  • CroFan98 14.01.2020.

    Zna li se satnica svih utakmica Hrvatske u sljedecem krugu?

  • solo Barca 14.01.2020.

    Odvratno domaćinska sport. Nisam vidio da su Švedskoj, danskoj ili norveškoj digli ruku za pasivni napad.

Komentiraj...
Vidi sve komentare