To je to što me zanima!

Velika kocka Diega Simeonea i peti najveći transfer u povijesti

Portugalska generacija igrača rođenih 1999. godine osvajala ja Europsko prvenstvo U-17 i U-19, jednom bila i srebrna na Euru do 19 godina. A u toj reprezentaciji nikada nije bilo mjesta za Joao Felixa!?
Vidi originalni članak

Čudesan potez ili nevjerojatno skupa pogreška? Diego Simeone se odlučio kockati, a u Atletico Madridu danas će mu se rijetki suprotstaviti. I tako je Joao Felix za 126 milijuna eura stigao u Atletico Madrid.

E sada, Joao Felix (19) iza sebe ima tek jednu, jako uspješnu, sezonu, te samo jedan nastup za portugalsku reprezentaciju. No, u svijetu se mijenja tržište, cifre lete u nebesa, a na cijeni su - klinci.

Tako su u prvih pet najvećih transfera u povijesti (Neymar, Mbappe, Coutinho, Dembele, Joao Felix) tri bila - golobrada mladića. A to nije slučajno.

Kvalitete Joao Felixa osjetio je i Amir Rrahmani koji je u onoj lisabonskoj utakmici (3-0 za Benficu) zaigrao protiv mlade portugalske zvijezde.

- A teško mi ga je komentirati na temelju dvije utakmice, prvu nisam ni igrao, a on je u Lisabonu ušao s klupe. OK, možda protiv nas nije igrao najbolje, možda nije imao svoj dan, ali već u sljedećem nastupu protiv Eintracht Frankfurta je zabio hat-trick. Ali, u svakom slučaju mi je glupo komentirati vrijedi li on 126 milijuna eura - kaže nam Amir Rrahmani koji trenira po individualnom programu, pa će se 10. srpnja priključiti pripremama Verone

Joao Felix rođen je 1999. godine, a ta ja portugalska generacija osvajala Euro U-17 2016., uzela srebro na Euru U-19 2017., a onda sve zaključila zlatom na Euru U-19 2018. godine. A niti jednom u kadru te reprezentativne generacije nije bilo mjesta za Joao Felixa. I stoga se s pravom postavlja pitanje, je li 126 milijuna eura za takvog nogometaša puno previše?

Realno, za takav novac moglo se kupiti nekoliko čudesnih igrača, za 126 milijuna eura Atletico je mogao dobiti Modrića, Kovačića, Rebića i Perišića!? No, Simeone mu vjeruje, pa zašto ne bi i mi?

Idi na 24sata

Komentari 52

  • 05.07.2019.

    Manja je ovo greska nego povratak neymara i kupovins grizmana

  • li15 05.07.2019.

    Vidim da mnogi spominju Olma u kontekstu Felixa pa kao navijac Dinama mogu reci da bi brutalan posao bio 30 mil uz 10 posto buduceg transfera. To je plafon za reputaciju Dinama, HNLa i samog Olma koji je procijenjen na 15mil. S druge strane Felix je procijenjen na 70 tako da je realno da ga Benfica ne bi pustila ispod 100.

  • Pivski trbuh_1988 05.07.2019.

    Nisu to transferi. To se zove pranje novca. Nogometa odavno nema. Samo je novac u igri i ništa više

Komentiraj...
Vidi sve komentare