Obavijesti

Sport

Komentari 52

Velika kocka Diega Simeonea i peti najveći transfer u povijesti

Velika kocka Diega Simeonea i peti najveći transfer u povijesti
2

Portugalska generacija igrača rođenih 1999. godine osvajala ja Europsko prvenstvo U-17 i U-19, jednom bila i srebrna na Euru do 19 godina. A u toj reprezentaciji nikada nije bilo mjesta za Joao Felixa!?

VIDEO

Čudesan potez ili nevjerojatno skupa pogreška? Diego Simeone se odlučio kockati, a u Atletico Madridu danas će mu se rijetki suprotstaviti. I tako je Joao Felix za 126 milijuna eura stigao u Atletico Madrid.

E sada, Joao Felix (19) iza sebe ima tek jednu, jako uspješnu, sezonu, te samo jedan nastup za portugalsku reprezentaciju. No, u svijetu se mijenja tržište, cifre lete u nebesa, a na cijeni su - klinci.

Tako su u prvih pet najvećih transfera u povijesti (Neymar, Mbappe, Coutinho, Dembele, Joao Felix) tri bila - golobrada mladića. A to nije slučajno.

Kvalitete Joao Felixa osjetio je i Amir Rrahmani koji je u onoj lisabonskoj utakmici (3-0 za Benficu) zaigrao protiv mlade portugalske zvijezde.

- A teško mi ga je komentirati na temelju dvije utakmice, prvu nisam ni igrao, a on je u Lisabonu ušao s klupe. OK, možda protiv nas nije igrao najbolje, možda nije imao svoj dan, ali već u sljedećem nastupu protiv Eintracht Frankfurta je zabio hat-trick. Ali, u svakom slučaju mi je glupo komentirati vrijedi li on 126 milijuna eura - kaže nam Amir Rrahmani koji trenira po individualnom programu, pa će se 10. srpnja priključiti pripremama Verone

Europa League Quarter Final First Leg - Benfica v Eintracht Frankfurt

Joao Felix rođen je 1999. godine, a ta ja portugalska generacija osvajala Euro U-17 2016., uzela srebro na Euru U-19 2017., a onda sve zaključila zlatom na Euru U-19 2018. godine. A niti jednom u kadru te reprezentativne generacije nije bilo mjesta za Joao Felixa. I stoga se s pravom postavlja pitanje, je li 126 milijuna eura za takvog nogometaša puno previše?

Realno, za takav novac moglo se kupiti nekoliko čudesnih igrača, za 126 milijuna eura Atletico je mogao dobiti Modrića, Kovačića, Rebića i Perišića!? No, Simeone mu vjeruje, pa zašto ne bi i mi?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani