To je to što me zanima!

Velika kriza u reliju: Moćni Subaru napušta prvenstvo

Nakon Suzukija, Svjetsko prvenstvo u reliju napušta i ikona reli utrka Subaru. Još ranije je Formulu 1 napustila japanski div Honda...
Vidi originalni članak

Svjetsko prvenstvo u reliju suočava se s velikom krizom nakon što je japanski proizvođač automobila Subaru najavio napuštanje prvenstva u 2009. Objava Subarua uslijedila je samo dan nakon objave Suzukuja da napušta isto natjecanje. Prije desetak dana japanska se Honda povukla iz formule 1. Sve tri momčadi svoje su otkaze obrazložile globalnom ekonomskom krizom.
- Naše poslovno okruženje dramatično se promijenilo zbog brzog propadanja globalne ekonomije. Sa ciljem da optimiziramo upravljanje resursima te nastavimo razvijati brend Subaru, odlučili smo u najranijoj fazi odustati od prvenstva - objavila je u svom priopćenju Subaruova roditeljska kompanija Fuji Heavy Industries.
Subaru je godinama među vodećim konstruktorima u reliju. U njihovim automobilima su Collin McRae i Richard Burns osvojili naslove svjetskih prvaka. No u posljednje vrijeme prestigli su ih Citroen i Ford te preuzeli primat najboljih momčadi. Prošle sezone završili su na trećem mjestu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare