To je to što me zanima!

Velika pobjeda!!! Hrvatska bolja od moćne Njemačke

Darijo Srna otvorio je golom za vodstvo, Ivica Olić povisio na 2-0 i Njemačkoj je malo vrijedio gol Lukasa Podolskog za konačnih, sjajnih 2-1
Vidi originalni članak

Tooooo! uzviknuo je Slaven Bilić, uletio u zagrljaj Aljoše Asanovića, pa Roberta Prosinečkog i Nikole Jurčevića. Igrači su bezglavo trčali terenom, nisu znali koga bi dohvatili, koga izljubili. Na tribinama trans! Zatim se Bilić uhvatio za lice, pitajući se sanja li. Isto je učinio i Luka Modrić. U izbornikovu oku vidjela se i suza. Malo tko je zapravo znao bi li plakao ili vikao od sreće. Ludnica, tutnjava... Pali su Nijemci, pali su na veličanstven način! Hrvatska, prava Hrvatska, Hrvatska koja je skočila do neba. I onda, da večer bude još ljepša, još hrvatskija, zahvaljujući dečku iz Kaštela, Ivici Vastiću, osigurali smo prvo mjesto u skupini. Zabio je taj Austrijanac s Jadrana Poljacima iz penala u zadnjoj minuti i Hrvatsku pogurnuo prema Beču. Igrat ćemo s Česima ili Turcima, Portugalce smo kavalirski prepustili drugima.
Nevjerica, zabrinutost i pesimizam vladali su oko stadiona sat i pol prije utakmice. Igor Štimac nezadovoljno je kimao glavom pričajući o utakmici, Branko Ivanković zagovarao je Ognjena Vukojevića. Sve je bilo nekako "ustajalo", nakon one muke s Austrijom malo tko je vjerovao. Idemo to odraditi i spremiti se za bitku s Poljacima, bilo je vladajuće mišljenje. Bez euforije, bez one nervoze kad je riječ o velikim utakmicama. Ništa, ama baš ništa nije govorilo da će to biti noć za pamćenje. Noć u kojoj je Slaven Bilić obranio nogometni doktorat! "Izmučenu" vojsku postavio je tako da je njemački stroj mogao samo kašljucati. Petorica u vezi sjajno su stajala, trčali puno ali svrsishodno, igrali su dečki pametno i strpljivo. Taktički savršeno! Nisu Ballack i društvo mogli ništa, baš ništa. Obrana vrhunska, Olić, Kranjčar, Modrić, Rakitić, Srna... fenomenalni.
I još su se dugo tresle tribine, Klagenfurt je podrhtavao pod hrvatskom pjesmom, ovo je bila ta večer. Večer za podići čašu, pa još jednu, večer nakon koje opet ništa više neće biti isto. U kojoj se potiho počelo pričati o nekim stvarima, koje spominju kraj lipnja. Više ne izgleda tako daleko...

HRVATSKA - NJEMAČKA 2-1 (1-0)

STRIJELCI: 1-0 Srna (22), 2-0 Olić (64), 2-1 Podolski (79)
HRVATSKA: Pletikosa - Ćorluka, R. Kovač, Šimunić, Pranjić - Srna (od 80. Leko), N. Kovač, Modrić, Rakitić - Kranjčar (od 85. Knežević) - Olić (od 71. Petrić).
NJEMAČKA: Lehmann - Lahm, Metzelder, Mertesacker, Jensen (od 46. Odonkor) - Fritz (od 82. Kuranyi), Ballack, Frings, Podolski - Klose, Gomez (od 66. Schweinsteiger).

SRNA, KRANJČAR I LEKO ZAPJEVALI
Zagrljeni su krenuli prema navijačima pozdraviti ih Niko Kranjčar, Darijo Srna i Jerko Leko. S navijačim su uglas pjevali "Deutschland, Deutschland, auf wiedersehen". U tom času prišao im je Niko Kovač i upozorio da ne pjevaju to. Odmah su prestali, samo je Srna rekao "nemoj sad, slavimo". Pjesma je ipak stala, a kapetan i strijelac prvoga gola krenuli su zagrljeni prema svlačionici.

Idi na 24sata

Komentari 75

  • miki4321 19.06.2008.

    Najbolji su bili Srna, Kranjčar i Rakitić. Petrić dulje vrimena slabo igra. Triba Bilić umisto Petrića stavit Rakitića ili Klasnića protiv Turske.

  • ivan82 16.06.2008.

    čekaj malo vi ljudi nogometaše zovete \"vatreni\" jedino vatreno kod njih je da imaju puno para al inače samo riču loptu po travi ajde malo logike

  • ŠANTEK 13.06.2008.

    NORMALNO DA SMO POBJEDILI KAD NAM NEMA RAVNIH AJMO NAŠI!!!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare