To je to što me zanima!

Velika pobjeda Kneževića na Europskim igrama, Milun 'out'

eniorskog i mlađeseniorskog prvaka Hrvatske do 71 kg u osmini finala čeka francuski prvak Makan-Vie Traore
Vidi originalni članak

Mladi 19-godišnji hrvatski boksač Petar Krešimir Knežević plasirao se u nedjelju u osminu finala Europskih igara u polusrednjoj kategoriji (do 71 kg), dok je hrvatski prvak u superteškoj kategoriji (+92 kg) Marko Milun zaustavljen u prvom kolu prekidom u drugoj rundi.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zadranin Petar Krešimir Knežević je u nedjelju u Krakovu ostvario svoju najveću seniorsku pobjedu na međunarodnim natjecanjima svladavši u neizvjesnom meču Rumunja Cosmina Daniela Hermiziua jednoglasnom odlukom sudaca (5-0), ali zahvaljujući tome što je bio bolji u zadnjoj rundi. Prvu je tijesno osvojio hrvatski borac (3-2), a drugu Rumunj (3-2) pa su u zadnju ušli bodovno izjednačeni (19-19).

Seniorskog i mlađeseniorskog prvaka Hrvatske do 71 kg u osmini finala čeka francuski prvak Makan-Vie Traore koji je u prvoj borbi uvjerljivo s 5-0 u sve tri runde svladao reprezentativca Kosova Behramija. Borba Kneževića i Traorea na rasporedu je u utorak.

Marko Milun je izgubio mogućnost borbe za pobjedu i plasman u osminu finala superteške kategorije (+92 kg) diskutabilnom odlukom australskog suca Sulejmanija, koji je prekinuo meč u drugoj rundi i time dodijelio pobjedu britancu Deliciousu Orieju. Navodni razlog za prekid je bila posjekotina i krvarenje hrvatskog prvaka. Iz hrvatskog tabora tvrde da je Milun bio spreman za nastavak borbe.

Hrvatska u osmini finala turnira na Europskim igrama u Krakovu i nastavku borbi u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2024. ima šestero predstavnika: Saru Beram, Marka Čalića, Gabrijela Veočića, Petra Krešimira Kneževića, Nikolinu Ćaćić i Deu Bolanču. Potonje dvije još nisu morale u ring.

U ponedjeljak će u osmini finala nastupiti Beram, Ćaćić, Čalić i Veočić, a u utorak Bolanča i Knežević.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • japanokinezjapano 28.06.2023.

    Sudac je običan papak.

  • Antonio Hercegovac 26.06.2023.

    Milun? Jel to onaj sto je rekao da nije osjetio Joshuine udarce? Da je Babić puno bolji boksač.Hrgovič je za njih sve institucija, momak mukotrpno trenira, radi i šuti. I sama elita boraca u top 10 znaju da je vrlo opasan i zato još nije dobio meč koji zeli, ali dobit će. Vidili smo kako je Zheng prebio Joyce tako da ta borba je bila i ok.. A ovi kvazi boksači bolje nek šute i treniraju

Komentiraj...
Vidi sve komentare