To je to što me zanima!

Veliki Real Madrid ustvari je mušterija Real Uniona

Real Union bio je među prvim klubovima u prvom izdanju Primere, a Kup Kralja osvojili su četiri puta. Dvaput su trofej 'ukrali' baš Real Madridu
Vidi originalni članak

Malo poznati španjolski klub Real Union iz baskijskog grada Iruna šokirao je poznatijeg Reala u Kupu Kralja u 90. minuti golom Romoa, te ušao u šesnaestinu finala tog renomiranog natjecanja. Dan poslije toliko su euforični da tvrde da mogu do kraja. Bude li tako, Union će nakon 81 godine ponoviti najveći uspjeh kluba. Naime, četiri puta su osvajali Kup Kralja, a posljednji put to se dogodilo 1927., kad su u finalu svladali Arenas Getxo. No, zanimljivije je da su dva Kupa podigli nakon što su (1918., 1924.) svladali - Real Madrid.
Bile su to zlatne godine Uniona, koji je nakon 1932. godine, kad je prvi put ispao iz lige, potonuo u prosječnost. U bližoj povijesti nisu bili niti u drugoj ligi, a trenutno se natječu u trećoj. Vodstvo kluba nije suviše ambiciozno, no čini se da će posljednji uspjeh to promijeniti. Čak ako im eliminacija Kraljevskog kluba ne pojača ambicije, tim će se uspjehom hvaliti sljedećih sto godina.

U LA LIGI OD PRVOG IZDANJA
Real Union osnovan je 1915. godine. Bio je među prvim klubovima koji su 1928. nastupali u prvom izdanju španjolske lige. Navedene uspjehe ostvarivali su tijekom druge španjolske republike, a 1920. godine trojica igrača (Egiazabel, Vázquez i Arabolaza) bila su članovi reprezentacije Španjolske koja je debitirala na Olimpijskim igrama.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • YodaZoda1 12.11.2008.

    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Luzeri... I to ti je real madrid KRALJEVSKI klub HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • plavocrni 12.11.2008.

    a bas sam jucer komentirao prelazak ronalda u real..bolje za te novce kupite 5 obrambenih igraca,jer ovo je sramota kakve nema..prosjecan klub s takvom obranom,prelose..

  • Toni9Bayern 12.11.2008.

    ajme koji je ovaj real jadni klub

Komentiraj...
Vidi sve komentare