To je to što me zanima!

Veliko prijateljstvo: Već sedma utakmica Hrvatske i J. Koreje

Hrvatska i Južna Koreja do sada su odigrale šest prijateljskih utakmica, no nikada još nisu igrali natjecateljski dvoboj. Zabilježili smo po dva poraza, pobjede i remija
Vidi originalni članak

Najčešći suparnik Hrvatske u prijateljskim utakmicama jest - Južna Koreja. Dvoboj u Jeongjuu je čak sedmi dvoboj Hrvatske i Južne Koreje. Ove dvije reprezentacije nikad se nisu susrele u natjecateljskoj utakmici, no zato su svako malo igrali prijateljske dvoboje.

Prvu utakmicu Hrvatska i Južna Koreja odigrale su u proljeće 1996. godine u Zagrebu, na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, u sklopu tada nadolazećih priprema za EP 1996. u Engleskoj. Bilo je lakih 3-0 za Hrvate, sva tri gola dao je Goran Vlaović.

Potom je u ljeto 1999. godine Hrvatska s izbornikom Ćirom Blaževićem bila na turneji u Južnoj  Koreji.  Odigrana je jedna utakmica, bilo je 1-1 uz gol Stjepana Tomasa.

Dvije godine kasnije, u studenom 2001. Hrvatska je, pak, s Mirkom Jozićem otišla do Južne Koreje i s domaćinima odigrala dvije utakmice. Prvo je zabilježen 0-2 poraz, da bi u drugom dvoboju bilo 1-1, gol za Hrvate postigao je Živković.

I treći izbornik, Zlatko Kranjčar imao je prigodu postaviti momčad protiv Južne Koreje, u siječnju 2006. godine u Hong Kongu sučelio je svoju Hrvatsku protiv Južne Koreje i izgubio 0-2.

Zanimljivo jest da po svim tim gostovanjima u Aziji, s dvobojima protiv Južne Koreje, niti jednom Hrvatska nije otišla u najjačem sastavu. Baš kao i sada kada je u Aziju krenula Štimčeva Hrvatska.

Jedan jedini put Hrvatska se sučelila Južnoj Koreji u najboljem sastavu, lani u Londonu kada je u finoj partiji zabilježena 4-0 pobjeda, golovima Mandžukića, Srne, Jelavića i Petrića.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • deronja 10.09.2013.

    Sad cemo pod vodstvom "velikog takticara" Stimca popiti bar tri komada, jedino ako ne izmori Korejce u prvih 85 minuta.

  • It's kišing 10.09.2013.

    Prije bi dao priliku nekom kadetu Osijeka nego Rukavini

  • 1965 10.09.2013.

    ante rukavina ahhahahahha, ti mu bice stric a?

Komentiraj...
Vidi sve komentare