To je to što me zanima!

Veliko srce košarkaša: Dali dva milijuna kn za potrebite u krizi

Želja nam je pružiti podršku trenutačno najosjetljivijem dijelu sustava, zdravstvu, u borbi protiv korona virusa, ali i obnovi i sanaciji zgrade Petrove bolnice, kažu hrvatski reprezentativci
Vidi originalni članak

Igrači i stožer hrvatske košarkaške reprezentacije odlučili su, svjesni teške situacije koju je u Hrvatskoj, ali i diljem svijeta uzrokovala pandemija korona virusa, a Zagreb i najjači potres u zadnjih 140 godina, zajednički prikupiti sredstva.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za borbu protiv korona virusa i za sanaciju štete u Petrovoj bolnici uplatili su nešto više od dva milijuna kuna, objavljeno je u petak na službenim stranicama košarkaškog saveza.

"Želja nam je pružiti podršku trenutačno najosjetljivijem dijelu sustava - zdravstvenom sektoru, kako bi i pacijenti i medicinsko osoblje koje se u ovoj krizi nalazi na prvim linijama obrane bili zbrinuti. Ovu smo akciju pokrenuli s nadom da ćemo pomoći i u borbi protiv korona virusa, ali i s obnovom i sanacijom zgrade Petrove bolnice, kao i s nabavkom potrebnih aparata, lijekova, odnosno svega onog što stručne osobe procijene da je primarno. Iako trenutačno nismo fizički zajedno, srca su nam na istom mjestu - uz Hrvatsku i Zagreb", poručili su zajednički igrači i stožer reprezentacije.

U akciju su se uključili mnogi reprezentativci, poneki i bivši, kao i članovi stožera, no nitko se nije htio izdvajati poimence kako bi u prvom planu ostala sama akcija i želja da se pomogne najpotrebitijima.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Slava Njemu 27.03.2020.

    Nogometaši da vas vidim sada. Uzeti u obzir kolika primanja imaju nogometasi a kolika kosarkasi ovo je stvarno ponizenje za nogometaše koje su pola milijuna ljudi docekali poslije svjetskog. Nogometaši uvjeren sam da mozete vi bolje,mozete li?

  • usvakomkukoljuimazita 27.03.2020.

    Ako su oni 2 milijuna ,onda su nogometaši trebali barem 8 ! Hvala nogometašima ,kapa do poda košarkašima !

  • orE 27.03.2020.

    Naravno sada nema komentara, a na vijest da je Bojan darovao bolnicu u Mostaru fino je se idiota skupilo

Komentiraj...
Vidi sve komentare