To je to što me zanima!

Verdasco naslijedio Moyu i postao novi kralj Umaga

Španjolski tenisač i prvi nositelj turnira Fernando Verdasco pobijedio je Rusa Igora Andrejeva 3-6, 6-4, 7-6 (4) i osvojio drugi ATP naslov u karijeri
Vidi originalni članak

Presretan sam što sam pobijedio u Umagu. Prvi put sam ovdje, no htio bi se još puno puta vratiti, rekao je Fernando Verdasco, koji je 3-6, 6-4, 7-6 (4) pobijedio Rusa Igora Andrejeva u finalu 19. izdanja umaškog ATP turnira.
Kad je napokon iskoristio meč-loptu, Španjolac se bacio na crvenu zemlju, emocije su proradile. Osvojio je drugi turnir u karijeri, posljednji je put bio pobjednik u Valenciji 2004. godine.
U finalu, najdužem u povijesti turnira (170 minuta), uspio je pobijediti Igora Andrejeva, koji u drugom uzastopnom finalu u dva tjedna nije uspio ostvariti pobjedu.
- Verdasco je zasluženo pobijedio jer je u završnici bio koncentriraniji - rekao je Andrejev.
Verdasco je imao dva breaka u trećem setu (3-0) i 40-0 na svoj servis, međutim, Andrejev se vratio u meč u 10. igri, ali nakon 4-2 u tie-breaku potpuno se “raspao”.
Pehar pobjedniku predao je Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatske.
- Oduševio sam se u Umagu, ovo je za mene otkriće. Ovo finale dugo ću pamtiti, ovo je bio jedan od zanimljivijih mečeva u mojoj karijeri. Od Karlovića sam izgubio u tie-breaku trećeg seta u Nottinghamu, ali ovdje mi se sve vratilo - zaključio je Španjolac, koji je za naslov zaradio 175 ATP bodova i 54.250 eura.

ATP UMAG - FINALE - Verdasco - Andrejev  3-6, 6-4, 7-6(4)

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Shady 21.07.2008.

    Drago mi je zbog njega. zadnji mjesec imao je loše susrete s Hrvatima finale je izgubio od Karlovića i četvrtfinale od Ančića, nek je njemu sada Hrvatska podarila pobjedu..Nije lako bilo Andrejevu skoro se rasplakao, za razliku od Verdasca koji je lio suze nakon pobjede :D :D BRAVO........

Komentiraj...
Vidi sve komentare