To je to što me zanima!

VIDEO Max izdominirao u Imoli! Leclerc udario ogradu, Russell u potpunosti potukao Hamiltona

Daniel Ricciardo je već nakon nekoliko zavoja izbacio Carlosa Sainza iz utrke pa je Španjolac jedan od najvećih gubitnika ovog Grand Prixa, kao i cijeli Ferrari. Profitirao je Lando Norris, Russell je nabolji vozač vikenda
Vidi originalni članak

Nizozemac Max Verstappen dominantno je slavio u utrci za Veliku nagradu Emilije-Romagne. Aktualni prvak i pilot Red Bulla vodio je praktički od početka do kraja na Imoli i bez većih turbulencija odvozio mirnu utrku pa stigao do druge pobjede u sezoni, nakon odustajanja u Australiji. Osvojio je i dodatni bod odvozivši najbrži krug utrke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Drugi je ciljem prošao njegov momčadski kolega Sergio Perez dok je treći završio Lando Norris iz McLarena za što je najviše zaslužan Ferrarijev Charles Leclerc, koji je u žaru borbe da sustigne Pereza izletio u 54. krugu, udario u zaštitnu ogradu i oštetio prednje krilo zbog čega je ponovno morao u boks iako je tamo bio četiri kruga ranije. Leclerc je na koncu završio tek šesti.

VIDEO IZLIJETANJA POGLEDAJTE OVDJE

Momčad 'propetog konjića' je imala drugu i četvrtu poziciju na startu, no Daniel Ricciardo je već nakon nekoliko zavoja izbacio Carlosa Sainza iz utrke pa je Španjolac jedan od najvećih gubitnika ovaj vikend, kao i cijeli Ferrari. Nije uspio završiti drugu utrku zaredom.

Priliku je iskoristio Mercedesov George Russell, izdržao silovite nalete Bottasa posljednjih desetak krugova i odvezao do četvrtog mjesta te u potpunosti potukao sedmerostrukog prvaka Lewisa Hamiltona. Britanac se prvi put ove sezone nije uspio ugurati među osvajače bodova te je završio tek 14. Russell je ujedno i najviše profitirao danas, napredovao je čak sedam pozicija.

Prvih 10 redom zatvaraju Bottas (peti), Leclerc (šesti), Tsunoda (sedmi), Vettel s prvim bodovima ove sezone (osmi), Magnussen (deveti), Stroll (deseti).

Iako je Leclerc imao vikend za zaborav, ostao je vodeći s 86 bodova ispred Verstappena, koji ima 59 i Pereza (54).

Sljedeća utrka je u Miamiju 8. svibnja.

POGLEDAJTE ŠAHOVSKI TURNIR:

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Domagoj667 25.04.2022.

    Super Max

  • Obi-Wan Kenobi 24.04.2022.

    Hamilton pokazuje koliko je precijenjen vozač. Nabio je bar 4 titule uz vodonošu i bez konkurencije. Russell ga šalje u mirovinu i može bit sretan da ima čak 7 titula.

  • ZombiGrill 24.04.2022.

    Leclerc, koja nula od vazača 😂 Maxić, taj tek mora osvojit naslov bez da mu daju ogroman poguranac iz FIA-e Norris, lagano stigao do postolja finom vožnjom

Komentiraj...
Vidi sve komentare