To je to što me zanima!

Verstappen vozio za vrijeme eksplozije! 'Osjetim paljevinu, pa je li to iz moje formule!?'

Predviđeni vikend utrke nastavit će se prema planu. Sigurnost svih naših gostiju i dalje je naš glavni prioritet, priopćili su Saudijci, dok je vodstvo Formule 1 potvrdilo da program u Jeddahu ide dalje
Vidi originalni članak

Aktualni prvak Formule 1 Max Verstappen bio je jedan od F1 pilota koji su se nalazili na stazi dok su teroristi iz Jemena raketirali naftne pogone u Jeddahu, Saudijskoj Arabiji.

Pogledajte video: Nizozemci slave titulu Verstappena

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Osjetim paljevinu. Nisam siguran je li iz mog bolida ili tuđeg - rekao je prvi pilot Red Bulla, a njegov inženjer mu je odgovorio:

- Srećom, nije iz tvog bolida.

Prema navodima britanskih medija, neki vozači zatražili su otkazivanje utrke nakon spomenutih događaja što i zvuči logično obzirom na situaciju, no na koncu je ipak odlučeno da Velika nagrada Saudijske Arabije ide dalje! 

INOVATIVNE IDEJE Bolidi preteški u F1, traže se sva moguća rješenja: Skidali smo boju da bi dobili 350 grama

- Previđeni vikend utrke nastavit će se prema planu. Sigurnost svih naših gostiju i dalje je naš glavni prioritet i radujemo što ćemo poželjeti dobrodošlicu navijačima na vikend vrhunskih utrka i zabave - javili su Saudijci, dok je Formula 1 u međuvremenu potvrdila održavanje utrke:

- Formula 1 bila je u stalnom kontaktu s nadležnim tijelima nakon današnje situacije. Vlasti su potvrdile da se događaj (op.a., utrka) može nastaviti kako je planirano, a mi ćemo ostati u bliskom kontaktu s njima i svim timovima te pomno pratiti situaciju.

Podsjetimo, jemenski teroristi (Huti) preuzeli su odgovornost za raketni napad na naftni pogon Aramco, koji je udaljen 20-ak kilometara od staze u Jeddahu. Eksplozija se mogla čuti tijekom prvog treninga, prije nego što je izbio požar, a požar su uhvatile i kamere dok su uživo prikazivale posljednje minute treninga.

VN BAHREINA VIDEO Ferrari izdominirao prvu utrku sezone! Leclerc slavio, Hamilton sretno na postolju

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Nap* 26.03.2022.

    Dogodine ce je otkazati

  • 26.03.2022.

    nepratim više taj cirkus od tzv. f1 uništili su sve! od bolida do pravila. napravili od bolida kosilice što zuje po stazi kao bumbari. nema više vriske v10 motora i 850 ks sramota ovo nazivat f1.

  • NijeRuža 26.03.2022.

    Sva sreca pa u Arabiji vlada serijetsko pravo! Tamo silovateljima odmah odrube glavu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare