To je to što me zanima!

Veselin Vujović: Linina taktika 7 na 6 je pravo samoubojstvo...

Nevjerojatan kriterij. Goluža je otišao kao netko tko je osvajao medalje, ali to nije bilo dovoljno dobro. Babić je u Poljskoj osvojio medalju pa je poslije četvrtog mjesta otišao. A sada je ovo fenomenalan rezultat, komentira Vujović
Vidi originalni članak

Crnogorski rukometni trener Veselin Vujović nekoliko je puta kritizirao taktiku Line Červara kroz proteklo Svjetsko prvenstvo na kojemu je Hrvatska bila šesta, a sada je njegov pristup igri nazvao samoubojstvom.

No prije toga se začudio zadovoljstvom balkanskih reprezentacija s očajnim rezultatima:

- Ispada da je ovo prvenstvo s najlošijim rezultatima, a svi su zadovoljni. Nikad nisam u životu čuo da je netko zadovoljan, a rezultat katastrofa. Da krenem od Slovenije, Slovenci su zadovoljni, a nisu išli na SP - prenosi Sportklub, a Vujović se onda dotakao i kauboja:

- Nevjerojatan kriterij. Goluža je otišao kao netko tko je osvajao medalje, ali to nije bilo dovoljno dobro. Babić je u Poljskoj osvojio medalju, zahvaljujući se Gospi, slavilo se kao nešto neviđeno na Trgu bana Jelačića, pa je poslije četvrtog mjesta otišao. Sada je Červar peti na Euru, šesti na SP, i to je sada bio cilj. Fenomenalan rezultat? Kako to varira od trenera do trenera....Lino je izgubio protiv Brazila radi igre 7 na 6, više nije želio igrati kada nije išlo. Čekajte, je l' imate strategiju ili nemate?

Vujović je 2017. sa Slovenijom osvojio brončanu medalju, a na tom je Svjetskom prvenstvu Hrvatska bila - četvrta. No crnogorski strateg objašnjava zašto hrvatska igra nije funkcionirala:

- Ako bekovi ne mogu doći do izražaja, uvedi tog jednog igrača da bi spustio tu duboku obranu, ali onda ti je glavna opcija šut s beka, a ne kao što je radila Hrvatska. Uvesti dva pivota i tražiti prolaz sa šest metara. To je samoubojstvo. Onda ti ta dva pivotmena prave još veću gužvu. To se treba ukinuti ili se vratiti igri s markerom. Ovo je neka nedefinirana trka, nisu unaprijedili, već unazađuju rukomet.

 

Idi na 24sata

Komentari 78

  • 14.08.2019.

    Gospodin "Trener" je mozda nekad bio dobar trener ali na SP u Skoplju je zasluzio samo kritike! Strategija katastrofa! Slovenija dobra ekipa ali slab trener!

  • 02.02.2019.

    Tako je Veseline,,,pa svi vidimo da 7 na 6 ne funkcionira jer ona nasa tri ovna od igraca(Karacic,Duvnjak,Stepancic a i Cindric kad igra)ne znaju bacit loptu na krilo vec navale pucat kao da imamo igraca manje a ne vise... Nemamo mozga u ekipi i to nam je veliki problem,,lako je bilo dok je bio Ivano,Metlicic ljudi su proigravali Djombu,Voria,Kaleba a ovi danas junci samo se zalete i tuku...jedna udje pa onda jos bolje navale(Karacic,Duvnjak)!!

  • klokan_jack 02.02.2019.

    Lik kritizira aa nije nit izboril SP!!! Ovo je vrh!!! Misljenja sam da je dobar trener i zagreb je dobro vodio sve do predkraj kad mu je slacionica leđa okrenula!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare