To je to što me zanima!

Vettel iskoristio Alonsovu lošu taktiku i postao novi F1 prvak!

Njemački pilot Sebastian Vettel slavio je na zadnjoj utrci sezone u Abu Dhabiju te postao najmlađi svjetski prvak. Alonso je 7. mjestom prokockao skoro sigurnu titulu
Vidi originalni članak

Sebastian Vettel novi je svjetski prvak u Formuli 1! Njemački je pilot pobjedom u posljednjoj utrci sezone postao najmlađi prvak u povijesti s 23 godine i 123 dana te tako s trona zbacio Lewisa Hamiltona.

U sasvim neočekivanom scenariju Vettelu je pripao naslov kad se s razlogom malo nadao. Prije utrke je u ukupnom poretku držao treće mjesto iza Fernanda Alonsa i Marka Webbera, a naslov se doimao dalekim. No, loša  Alonsova taktika koji je prije utrke imao sve u svojim rukama koštala je Španjolca trećeg naslova. Završio je na sedmom mjestu dok mu je peta pozicija garantirala naslov u slučaju Vettelove pobjede.

Ključni dio trke odvijao se u timskim odlukama momčadi Red Bulla i Ferrarija. Talijani su odlučili poslati Alonsa u boks u 14. krugu te ga je pratio Webber, no to im se naposljetku pokazalo kobnim jer većinu utrke nisz uspjeli proći pored tvrdoglavog Vitalija Petrova.

Vettel je neometano vozio ka pobjedi dok su njegovi glavni konkurenti za naslov Webber i Alonso muku mučili s probijanjem do dobitnih pozicija.

Na samom startu utrke došlo je do ružnog sudara u kojem su sudjelovali Michael Schumacher i Vittantonio Liuzzi koji je bolidom 'zajašio' Nijemcu po glavi.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • mozda 16.11.2010.

    Joj, pun mi je kufer vise citat sta bi bilo kad bi ovaj bio u ovom timu, sta bi bi bilo kad bi bilo itd...jbt pa covjek je pobjedio zasluzeno i posteno i to mu niko nemoze oduzet i na tome mu treba cestitat, a ne tu sad izvlacit neke nebuloze jer nekima to ne ide po volji gluposti(za mene)...

  • Roci 14.11.2010.

    Navijao sam za Webbera al jbg.Cestitke Wetelu.

  • cyborg 14.11.2010.

    Mislim da je ovom utrkom Petrov zaslužio ostanak u Renaultu iduću sezonu...svaka čast

Komentiraj...
Vidi sve komentare