To je to što me zanima!

Veza Kijev-Split: Florin Cernat, Sablić, Verpakovskis i Milevski

Milevski je čak 4. igrač koji je iz Dinama K. stigao u Hajduk. Prije njega bili su tu Verpakovskis i Cernat. Sablić je iz Splita otišao u Ukrajinu, pa se vratio na Poljud
Vidi originalni članak

Artem Milevski nije prvi, a vjerojatno ni posljednji nogometaš koji će nositi dres Dinama iz Kijeva i splitskoga Hajduka.

Između Kijeva i Splita očito postoji neka tajna veza, jer prije Milevskog su u Hajduk iz kijevskog Dinama stigli Cernat i Verpakovskis, a u suprotnom smjeru išli su naši Goran Sablić i, naravno, Niko Kranjčar.

Jedan od prvih hrvatskih nogometaša koji je iz Hrvatske otišao u Ukrajinu bio je stoper Hajduka i reprezentacije Goran Sablić, koji je dugo godina uspješno nastupao za kijevski Dinamo. Sablić je nakon operacije koljena u Kijev pozvao kondicijskog trenera Borisa Peyreka i masera Igora Grškovića koji su mu trebali pomoći u rehabilitaciji i tako im otvorio vrata ukrajinskog nogometa. Njihov rad nije prošao nezapaženo pa su obojica ostali, s tim da se Peyrek nedavno vratio na Poljud, a Gršković prešao u Srnin Šahtar, u kojem i danas radi.

Kad se Sablić odlučio vratiti u Hajduk, na njegovu preporuku u Split su stigli na posudbu i njegovi suigrači iz Dinama, Florin Cernat i Maris Verpakovskis, koji su u Splitu pokušavali osvježiti karijeru.

Danas je pod ugovorom s Dinamom iz Kijeva nekadašnji Hajdukov igrač Niko Kranjčar, a prije njega bio je i lijevi bočni Splita Denis Glavina, koji se nikad nije probio do prve momčadi, ali je igrajući za drugu momčad kijevskog kluba dobro upoznao napadača Artema Milevskog.

- Svi znaju za njegov noćni život, ali nemojmo se zavaravati, nije on bezveze bio najbolji asistent i strijelac ukrajinske lige. Ako ozbiljno shvati ovu priliku koja mu se pruža, mogao bi biti veliko pojačanje - kaže Denis Glavina.

  • Nova akvizicija - Milevski je legenda Dinama. Tamo je odigrao najbolje utakmice, postao najbolji strijelac lige te, uz Ševčenka, jedan od najomiljenijih reprezentativaca.
  • Rumunjski 'div' - Cernat je dva puta dolazio u Hajduk. Prvi put na posudbu, a drugi put kao slobodan igrač. Imao je sve predispozicije da postane ljubimac Torcide, nikad do kraja nije pokazao klasu.
  • Mučile ga ozljede - Za razliku od Cernata, Verpakovskis je u dresu Hajduka igrao puno manje. Uglavnom zbog ozljeda nije se uspio nametnuti trenerima pa ga nisu otkupili poslije posudbe.
  • Iz Hajduka u Kijev, pa nazad u Split - Sablić je iz Hajduka 2002. godine otišao u Kijev. U Dinamu je proveo osam godina, a u sezoni 2007/2008. vratio se u Hajduk na posudbu. Preko Kijevljana dogurao je i do reprezentacije.
Idi na 24sata

Komentari 15

  • JokeMacola 01.08.2014.

    A i jesu se usricili sa ton vezon

  • FAJDO 31.07.2014.

    milevski je bio igračina. trenutno je panjina. i hajduk ga doveo. vrijeme će pokazati kakav će biti. većina pljuje po tom transferu . e sad,a kada je dinamo doveo andersona costu,mikulenasa,rasmussena,teberia i još nekoliko kojih se ne sjećam više ni imena,znam za jednog bugarina,golmana koji je živio u hotelu i nabio veći telefonski račun nego što ima hrt i nakon tjedan dana otišao. svi su za te transfere govorili da su igračine,za mikulenasa se govorilo novi boniek a lik nije gola zabio,samo uzeo pare kao i ostali.costa placen 1M$ a od njega bolja kilava baba tako da ćemo vidjeti za milevskog

  • dobro jutro 31.07.2014.

    Svi su oni otpisani u nogometnom smislu,ali mozda pomjesani s ovim mladim igracima naprave nesto

Komentiraj...
Vidi sve komentare