To je to što me zanima!

VIDEO Dalićev povratnik zabio dva komada hitu prvenstva. Pogledajte golove Budimira!

Hrvatski napadač zaslužio je novi poziv u hrvatsku reprezentaciju, a odmah potom potvrdio je dobru formu. U ovoj sezoni već je zabio sedam golova od čega šest u tek 12 kola La Lige
Vidi originalni članak

Ante Budimir (32) se početkom tjedna vratio u hrvatsku nogometnu reprezentaciju nakon što je izbornik Zlatko Dalić iznio novi popis za nadolazeće europske kvalifikacije protiv Latvije u Rigi i Armenije u Zagrebu za dva tjedna.

Hrvatski napadač je zaslužio novi poziv, a samo pet dana kasnije potvrdio je dobru formu na susretu 12. kola La Lige gdje je za svoju Osasunu zabio dva gola hitu španjolskog prvenstva Gironi (2-4), momčadi koja je nakon ovog susreta skočila na vrh ispred Real Madrida.

Statistika Ante Budimira

Budimir je prvi postigao u 25. minuti. Odlično je ostavio loptu suigraču, a zatim se sjajno snašao te nakon odbijanca poravnao rezultat na 1-1. Mirno je pospremio loptu u mrežu visoko iznad Paula Gazzanige i poništio prednost Girone koju je prethodno osigurao Martin u 16. minuti.

>> VIDEO GOLA OVDJE

Idući je stigao u nastavku, u 55. minuti. Johan Mojica je odlično ubacio, a Budimir snažno pucao glavom u donji desni kut. Gazzaniga ni ovaj put nije mogao ništa i Osasuna je okrenula rezultat.

>> VIDEO DRUGOG GOLA OVDJE

Budimir je tako stigao do sedmog pogotka ove sezone od čega je šest zabio u samo 12 kola elitnog razreda španjolskog nogometa, a jedan dodao u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Ipak, domaćin nije izdržao i Girona se uspjela vratiti. Igrala se 71. minuta kada je Artem Dovbik vratio goste u život zabivši za 2-2.

A onda je uslijedio novi preokret u Pamploni. Viktor Cigankov se snašao nakon dobro odigrane akcije i uz malo sreće ugurao loptu u mrežu. Dva Ukrajinca su dvama važnim golovima donijeli Gironi novo vodstvo.

Točku na i stavio je Garcia u 90. minuti nakon proigravanja Portua, za konačnih 4-2 i pobjedu Girone u ludoj utakmici.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Njofra27 04.11.2023.

    Budimir jos jednom kriticarima dokazuje da je zasluzeno u reprezentaciji

  • kp 04.11.2023.

    Šta vrijedi kad će biti rezerva nije to petković da neigra 2 god.on bi igrao u prvih 11.

  • Ugodan 04.11.2023.

    Dobrim igrama zasluzio poziv u reprezentaciju. Vrijeme je da nesto pokaze u njoj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare